Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’in mucizesi

İlk yarısı temposuz geçen maçın ikinci yarısında öne geçen Manchester City, son dakikada 2, uzatmalarda 1 gol daha yiyince final biletini mucizevi şekilde Real Madrid'e kaptırdı...

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında Manchester City'ye 4-3 yenilen Real Madrid, Santiago Bernabeu’da mucizeye imza attı. Maçın 73. dakikasında 1-0 (toplamda 5-3) geriye düşen Real Madrid, son dakikalarda bulduğu iki golle maçı önce uzatmaya götürdü, ardından uzatmalardaki penaltı golüyle 3-1 kazanarak finalde Liverpool'un rakibi oldu.

İngiltere’deki ilk maç gol düellosu şeklinde geçerken, İspanya’daki rövanş karşılaşması daha çok fiziki mücadelelere sahne oldu. İki takımın kontrol oyunundan vazgeçmemesi, pozisyon sayısında kısırlığa yol açtı. Ancak 73’te Riyad Mahrez’in attığı gol, maçta mucizelerin fitilini ateşleyen an oldu. Öne geçen İngiliz ekibi, golden sonra farkı artıracak fırsatları cömertçe harcadı.

Maç boyunca fazla etkili olamayan Real Madrid ise, City’nin harcadığı pozisyonların faturasını yıldız ismi Rodrygo ile kesti. Oyuna ikinci yarıda giren Brezilyalı futbolcu Real Madrid’i 90. ve 90+1’deki golleriyle hayata döndürdü. Uzatmalarda kazanılan penaltıyı 95. dakika Karim Benzema ağlarla buluşturunca Real Madrid 3-1’lik üstünlüğü yakaladı ve toplamda 6-5 öne geçerek finale yükselen ekip oldu.

Villarreal’i eleyerek Şampiyonlar Ligi’nin ilk finalisti olan Liverpool, 28 Mayıs’ta Paris’teki finalde Real Madrid ile kozlarını paylaşacak.

GERGİN GEÇEN İLK YARI

Gol sesi çıkmayan ilk 45 dakika gergin bir mücadeleye sahne oldu. Maçın başında Laporte ve Modric arasında yaşanan tartışmada iki futbolcu sarı kartla cezalandırılırken, net bir gol pozisyonu yaşanmadı. İki takımın etkisiz şutları kaleciler Thibaut Courtouis ve Ederson’u zorlamazken, karşılaşma daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti.

MAHREZ SESSİZLİĞİ BOZDU

İkinci yarının hemen başında Vinicius Junior ile golle burun buruna gelen Madrid, Brezilyalı futbolcunun altıpas üzerinde kaleyi tutturamamasıyla öne geçme şansını değerlendiremedi. İlk yarıya benzer bir tempoda geçen maçta Manchester City kontrataklarla tehlikeli olmaya çalıştı. Bu plan 73 dakikada işe yaradı. İngiliz ekibinin hızlı atağında Bernardo Silva, sağ kanattaki Riyad Mahrez’e pasını verdi. Mahrez sol ayağıyla bekletmeden sert bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu ve Manchester City’yi 1-0 öne geçirdi.

RODRYGO SENARYOYU DEĞİŞTİRDİ, İLKİ BAŞARDI

Golden sonra farkı artıracak birçok fırsat yakalayan Manchester City topu kaleden içeri sokamayınca son dakikalarda Madrid mucizesi meydana geldi. Maçın 90. dakikasına gelindiğinde Rodrygo ortaya çıktı ve bütün senaryoyu değiştirdi. Karşılaşmanın 68. dakikasında oyuna giren Brezilyalı futbolcu, 90. ve 90+1. dakikalarda attığı iki golle Real Madrid’i tekrar maça ortak etti. Rodrygo, UEFA Şampiyonlar Ligi eleme maçının 90. dakikasında iki gol atan ilk oyuncu oldu ve maçın uzatmalara gitmesini sağladı.

90. dakikada beraberliği sağlayan Rodrygo’nun 90+1. dakikada attığı kafa golü, Real Madrid’i 2-1 öne geçirdi ve maçın uzatmalara gitmesini sağladı. | Foto: Reuters

BENZEMA PENALTIDAN!

Manchester City karşısında geriden gelen ve öne geçen Real Madrid, bu rüzgarı uzatma dakikalarında fırtınaya çevirdi. Maçın 95. dakikasında, Karim Benzema Rodri’nin müdahalesiyle yerde kalınca, İtalyan hakem Daniele Orsato penaltı noktasını gösterdi. Madrid’in Fransız forveti topun başına geçti ve kaleci Ederson’u mağlup ederek takımını 3-1’lik üstünlüğe taşıdı. Kalan dakikalarda Manchester City’nin çabası yetersiz kalınca, Real Madrid toplamda 6-5’lik skorla adını finale yazdıran taraf oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler