Şampiyonlar Ligi'nde tarihi değişiklikler

Şampiyonlar Ligi'nde tarihi değişiklikler

UEFA, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olmak üzere bazı kural değişikliklerine gitti.

UEFA, resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde başta maç saatleri olmak üzere radikal değişikliklere gidildiğini duyurdu.

UEFA; Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Süper Kupa'da önümüzdeki sezondan itibaren uygulanmak üzere yeni kurallar getirdi. Takımlar Son 16 turu ve Süper Kupa'nın uzatmalarında ekstra 4. oyuncu değişikliği yapabilecek.

UEFA, maç saatlerinde de değişikliğe gitti. UEFA, kulüp organizasyonlarındaki bazı kurallara önümüzdeki yıldan itibaren kullanılacak düzenlemeler getirdi. Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi elemeleri ve Uefa Süper Kupa final maçında takımlar, karşılaşmaların uzatma dakikalarına gitmesi halinde bir oyuncu değişikliğini daha yapabilecek.

SAAT 20.55 VE 23.00'TE BAŞLAYACAK
Yeni kurallara göre Şampiyonlar Ligi maçları 23'te başlayacak. Grup aşamasındaki Salı ve Çarşamba maçlarından ikisi 20.55'te başlayacak. Son maç günü tüm fikstürler eş zamanlı olarak oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi'nde ise grup aşamasından son 16 turuna kadar maçlar 20.55 ile 23.00'te oynanacak. Çeyrek Final, Yarı Final ve Final müsabakaları ise 23.00'te başlayacak.

Bu yıl Estonya'da oynanacak UEFA Süper Kupa Finali de 23.00'te oynanacak.

KADROYA 3 OYUNCU EKLENEBİLECEK
Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, Süper Kupa finalinde 18 olan maç kadrosu kontenjanı 23'e yükseltildi. Bu üç organizasyonda finale yükselen takımlar yedek kulübesinde 12 futbolcuyu bulundurabilecek.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasından bir üst tura katılmayı hak kazanan takımlar, herhangi bir kısıtlama olmaksızın daha önce UEFA'ya bildirikleri kadrolara üç yeni oyuncu daha ekleyecekler.

Öte yandan 2018-2019 sezonundan itibaren UEFA organizasyonlarında arka arkaya üç kez ya da toplamda 5 kez şampiyon olan takımların takım formalarının kollarında kupa rozetleri olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler