Samsun/Atakum sahilindeki yeşil alanın imara açılmasına CHP'den tepki

Samsun/Atakum sahilindeki yeşil alanın imara açılmasına CHP'den tepki

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP il ve ilçe teşkilatı ve Atakum Belediyesi yönetimi ile birlikte Samsun Atakum’da Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki yeşil alanın imara açılmasına tepki gösterdi.

SAMSUN'un Atakum ilçesindeki Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü arkasındaki yeşil alan, imara açıldı. Alan üzerinde yedi katlı bina inşa edileceği iddia edildi.

CHP Samsun İl Başkanlığı, CHP Atakum İlçe Başkanlığı, Atakum Belediye Başkanlığı yöneticileri ve Atakum Kent Konseyi üyeleri imar kararına tepki gösterdi. Yapılan açıklamaya, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da destek verdi. Hancıoğlu, şunları söyledi:

"Burası bu şehrin en gözde noktalarından birisidir. Bir kamu kurumuna ait araziydi. Daha sonra bir hülle yoluyla başka bir kamu kurumuna ihale edildi. Şimdi buraya 3 katlı inşaat yapılması gerekirken, 7 katlı bir inşaat yapılacak. Burada yapılanlar ne şehir planlamasına ne çevreciliğe ne de Atakum'a yakışan bir görüntü oluşturacak. Yapılan imarla alakalı olmadığı gibi, tamamen siyasi amaçla yapılmıştır.

Bugünkü iktidar ne yazık ki ne çevreye ne şehirciliğe özen gösterip ne bulduysa millete ait talan etme yolunu seçmiştir. Bugünkü burada yapılanda tamamen bir talan operasyonudur. Bu nedenle ne meclis üyelerimize ne belediye başkanlarımıza görüş alınmadan sunulmadan yapılan, bu inşaatı tabii ki kabul etmiyoruz. Bu nedenle bundan sonra yargılama sürecinde, bunları önümüze getirenlerden hepsinin hesabı sorulacaktır."

neslihan-hancioglu-samsun-resim-01.jpg

"NE PLANLAMASI HUKUKA UYGUN NE BURADAKİ PLANLANAN YAPI MODELİ YA DA YAPI BÜYÜKLÜĞÜ BURAYA UYGUNDUR”

CHP Atakum İlçe Başkanı Cemil Deveci ise şöyle konuştu:

"Asıl dikkati çekmek istediğim nokta şudur: Bir kentin planlaması ya belediyenindir ya da merkezi yetkililerindir. Belediyesi kurduysanız merkezi yetkililer karlı yöne yatırım yapsınlar. Hem gelecekler kendi planlamasını yapacaklar hem istedikleri yere istedikleri ticaret alanını ya da başka yapıları kuracaklar, burada ciddi bir yetki kargaşası var. Bu da giderek kente karşı tanımlanan suçun tamda adıdır.

Ne planlaması hukuka uygun ne buradaki planlanan yapı modeli ya da yapı büyüklüğü buraya uygundur. Burası Karadeniz'in en güzel kenti. Atakum'un sınırlarını içinde 25 km yaklaşık sahil yok. Niye kıyıyorsunuz bu kente derdiniz nedir? Neresinden bakarsanız bakın Atakum halkını cezalandırmaya yöneliktir. Kim hangi niyetle yapıyorsa yapsın, ama Atakumlular da artık bilsinler, kendilerinin nasıl nereye konulduğunu bilsinler artık."

“YİNE BİR BETON KÜTLESİYLE KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ”

Son olarak CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel de tepkisini şöyle dile getirdi:

"Belediye Başkanımın işaret ettiği bir nokta aslında çok kıymetli. Aslında bunun üzerinde durmak istiyoruz. Aslında olay bu, ben yaptım oldu. Hem tek adam anlayışıyla hem şehri, hem ülkeyi yönetebiliyor. Özel imar uygulamalarıyla, hülleler yapılarak, bu şehri bu ilçeyi Atakumlular'dan almış olduğu yetkiyi verecek Atakum Belediyesi'ne, meclis üyelerine, buradaki meclise danışmadan birilerine rant sağlamak için, arkadaki Atakum Sahili'nin en son yeşil alanını özel imar uygulamasıyla, değerlendirerek milletvekilimizin söylediği gibi 3 katlı bir uygulamayı 7-8 kata kadar çıkararak, oturum alanının ranta çok cazip hale getirerek, ticarethane mantığıyla, yapılmış bir imar üzerinden basın açıklaması yapıyoruz.

Pandemi döneminde yapılan ihaleler, pandemi gerekçe gösterilerek, tırnak içerisinde doğal afetler, gerekçe gösterilerek, ihaleler kayırmacılık mantığıyla kendi yandaşlarına, yine bu yeşil alanlar, bir rant ve rantiye yaratmak mantığıyla eski ismiyle Deniz Cafe'de olduğu gibi, şimdi de burada ala ile mala ile süslenilerek ticari süper karlı bir alan haline getirilerek, Atakum'un nefes alınabileceği, bir yer yapılacakken, yine bir beton kütlesiyle karşı karşıya kalacağız.

"KÖPEKSİZ KÖY BULDUNUZ, DEĞNEKSİZ GEZİYORSUNUZ"

Mustafa Demir'e ve bu şehri yönetenlere sesleniyorum. Bazen diyor arkadaşlarım ve parti yöneticiler, öyle efeleniyorsunuz, muhalefet yapıyorsunuz ama Samsun 1 Milyon 350 bin kişinin ortak malıdır diyorlar. Biz buradan sesleniyoruz. Samsun 1 milyon 350 bin kişinin ortak malıdır. Burası sizin, ayak oyunlarıyla yasayı dolaşarak, hilelerle, hüllelerle, rantçılarınıza, rantiyecilerinize parsa yapacağınız para kazandıracağınız yer değildir.

Samsun 1 milyon 350 bin kişinin ortak malıdır. Köpeksiz köy buldunuz değneksiz geziyorsunuz. Burada Samsunluları dinlemiyorsunuz, burada düşünenleri, şehri yönetenleri, şehirde yaşayanları dinlemiyorsunuz. Ben yaptım oldu anlayışıyla kendi yandaşlarınıza, rant yaratıyorsunuz. Samsun'a kıyıyorsunuz aklınızı başınıza alın.

"ŞU AN MUSTAFA DEMİR SUÇ İŞLİYOR"

Arkadaşlarımız burada, belediye meclis üyelerimiz burada, özellikle bütün değerlendirmeleri ve çalışmalarıyla belediye meclis üyelerimizle, hukuk büromuz çalışıyor. Bu kent kıyımına bizde CHP olarak, bütün hukuki argümanlarımızı kullanmak kaydıyla dur demek için başta mecliste milletvekillerimizle, belediye meclisinde meclis üyelerimizle ve hukukun neresine kadar gideceksek oraya gidecek bu kıyıma CHP olarak dur diyeceğiz.

Yalı Cafe eski Deniz Cafe'de, şu an itibariyle bir yargı, bir hak hukuk ve adalet gaspı yapılıyor. Oradaki yine rant yaratmayla oradaki imar yasalarının orada hukuku adaleti yok sayan anlayışla binalar dikilirken arkadaşlarımız itiraz ettiler. 1/1000'lik planlara 1/5000'lik planlara sonra mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı almış olmasına rağmen, şu an Mustafa Demir suç işliyor. Mahkemeyi tanımıyor. Yasaları tanımıyor. Mahkemenin vermiş olduğu kararı yok sayarak, Mustafa Demir burada kaçak inşaat yapıyor.

"ATTIĞINIZ İMZANIN VEBALİNİ BU MİLLET SİZDEN SORACAKTIR"

Ey Samsun, bir daha söylüyorum kaçak inşaat yapıyor. Mahkemede benim tanımam diyor, kanunda benim, kuralda benim kanunu tanımam diyor. İmza atan bürokratlarına sesleniyorum, bu devran geçer, şu an itibariyle Mustafa Demir'in yanlış kanun tanımaz, hukuk dışı bütün davranışlarına yanlış uygulamalar imza atanlar attığınız imzadan sorumlusunuz. Attığınız imzanın vebalini bu millet halkın iktidarı kurulduğu zaman en geç haziran ayı itibariyle sizden soracaktır. Aklınızı başınıza alın. Amirin suç işle diye vermiş olduğu talimat, hukuksuzdur kanunsuzdur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler