Sancaktepe'de dehşet saçan kamyoncunun sosyal medya görüntüleri ortaya çıktı

Sancaktepe'de dehşet saçan kamyoncunun sosyal medya görüntüleri ortaya çıktı

Sancaktepe'den çaldığı hafriyat kamyonuyla onlarca araca çarpıp, 3 polis memuru ve 1 bekçi de dahil olmak üzere toplam 9 kişiyi yaralayan Sezgin Açık'ın sosyal medya hesabında daha önce hafriyat kamyonuyla ilgili paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

MALTEPE, Aydınevler Mahallesi’nde bulunan Altayçeşme Kavşağı’nda, saat 02:00 sıralarında gerçekleşen bir polis denetimi sırasında, hafriyat kamyonu şoförü Sezgin Açık’ın, polis aracına çarpması sonucu 3 polis memuru, bir bekçi ve bazı vatandaşlar yaralandı.

ÖNCE BABASINI DÖVDÜ SONRA KAMYONU ÇALDI

İstanbul’da gece meydana gelen olayda Sancaktepe Paşaköy TIR garajından babasına ait hafriyat kamyonunu çalan 22 yaşındaki Sezgin Açık adeta dehşet saçtı. Kendisine engel olmak isteyen babası İbrahim Halil Açık’ı darp ederek kamyonu çalan genç, ihbar üzerine bir süre jandarma ekipleri tarafından takip edildi. Jandarma ekiplerini bir süre sonra atlatmayı başaran Sezgin Açık, Pendik’te ortaya çıktı. Aracı hızla süren Sezgin Açık, polisi peşine taktı.

Sezgin Açık olayın ardından yakalanarak gözaltına alındı. Açık, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Öte yandan, Sezgin Açık’ın sosyal medya hesabında daha önce hafriyat kamyonu ile ilgili yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, olayın saat 02.00 sularında gerçekleştiği ve 22 yaşındaki Sezgin Açık tarafından kullanılan hafriyat kamyonunun, Sancaktepe’de jandarma ekipleri tarafından yapılan uygulama sırasında “dur” ihtarına uymayarak kaçtığı belirtildi. Kamyonun daha sonra Maltepe Büyükyalı köprü altındaki uygulama noktasında emniyet aracına çarparak kaçmaya devam ettiği aktarıldı. Yaklaşık 10 kilometrelik bir kovalamacanın ardından şüphelinin Ataşehir’de polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, olayda 2’si ağır olmak üzere toplam 9 kişinin yaralandığı, yaralıların tedavilerinin hastanelerde devam ettiği ifade edildi.

"HATIRLAMIYORUM" DEDİ

Olay sırasında uyuşturucunun etkisinde olduğu tespit edilen şüpheli Sezgin Açık hastanede tedavisi yapıldıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğinde gözaltına alındı. Şüphelinin ilk sorgusunda ne yaptığını hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler