Şanlıurfa'da depremin ilk bilançosu: 18 can kaybı, 200 yaralı

Şanlıurfa'da depremin ilk bilançosu: 18 can kaybı, 200 yaralı

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem büyük yıkıma yol açtı. Birçok ilin etkilendiği depremde Şanlıurfa'da da çok sayıda can kaybı yaşandı. İşte Şanlıurfa'ya ilişkin son dakika gelişmeleri...

KAHRAMANMARAŞ’ın Pazarcık ilçesinde saat 04:17’de 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre deprem yerin 7 kilometre altında gerçekleşti.

AFAD, 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı. Depremin en çok hissedildiği şehirlerden biri de Şanlıurfa oldu.

VALİ AYHAN: 17 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Depremden en çok etkilenen illerden biri de Şanlıurfa olurken, acı haberi canlı yayında Vali Salih Ayhan verdi. Ayhan, "Depremde 17 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 vatandaşımız yaralı" ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan son açıklamada ise "İlimizde yaşanan depremde AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Depremin sebep olduğu hasarla ilgili çalışmalar büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir" denildi.

"18 ÖLÜ, 200 YARALI"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, meydana gelen depremin ardından Şanlıurfa'da 18 ölü, 200 yaralı ve 60 yıkılan bina olduğu bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler