Sapık şeyh Fatih Nurullah ve AKP'li İrfan Dinç yan yana!

Sapık şeyh Fatih Nurullah ve AKP'li İrfan Dinç yan yana!

AKP'den 3 dönem Çankırı Belediye Başkanı seçilen İrfan Dinç ile ülkenin gündemine oturan sapık Uşşaki Tarikatı şeyhi Fatih Nurullah ile birçok kez yan yana geldiği ve müritlerinin kurduğu derneğe belediye arsası sattığı ortaya çıktı.

Edinilen son dakika bilgisine göre AKP'den üç dönem Çankırı Belediye Başkanı seçilen İrfan Dinç'in, ülke gündemine 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizden tutuklanan Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah ile birlikte yan yana fotoğrafları ortaya çıktı.

Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Çankırı'da 3 dönem belediye başkanlığı yapmış olan İrfan Dinç'in Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah'ı sayısız kez misafir ettiği, şehre geliş gidişlerinde yakın temas içerisinde olduğu ve belediye imkanlarını sapık şeyhe ve onun Çankırı'da kurulmuş olan derneğine sunduğu öğrenildi.

İrfan Dinç'in sapık şeyh Fatih Nurullah'ı misafir etmekle kalmadığı, müritlerinin Çankırı'da kurdukları derneğe de ihale yoluyla olmasına karşın çok uygun fiyatla arazi sattığı da ortaya çıktı! 

İLGİLİ HABER
Adnan Oktar'ın turnikeci müdürü Çankırı'da - TIKLA

İRFAN DİNÇ, SAPIK ŞEYHİN ÇANKIRI'DAKİ DERNEĞİNE DÜŞÜK DEĞERLE ARSA SATMIŞTI!
AK Parti'den 3 dönem Çankırı Belediye Başkanı olarak aday olan ve seçilen İrfan Dinç, son seçildiği 2014 seçimleri öncesi başta sapık şeyhin tarikatı olmak üzere şehir merkezinde ya da köylerinde konuşlanmış olan benzer tarikat ve cemaatlere belediyenin tüm imkanlarını seferber etmekten çekinmemişti!

irfan-dinc-sapik-seyh-usaki-tarikati-resim-kapak-resim-01299.jpg

İrfan Dinç'in bu iddiaları güçlendiren icraatleri içerisinde yine sapık şeyhin Çankırı'daki müritleri tarafından oluşturulan Helvati Uşaki Hacı Murad-ı Veli Tasavvuf Yolu Derneği'ne bugün Recep Tayyip Erdoğan Parkı projesi içerisinde kalmış olan yaklaşık 2 dönümlük araziyi de değerinin altında satmasını gösterebiliriz. "Değerinin altında" iddiamızı ise o günleri hatırlayanlar çok iyi bilecektir ki, benzer derneklere de bazı satışlar yapılmış ve ihaleye bu derneklerin dışında kişi ve kuruluşların girmesi engellenerek satışlar Milli Emlak'ın belirlemiş olduğu 'taban' fiyat ya da o fiyatın az üzerinde gerçekleşmişti.

FOTOĞRAFLAR İRFAN DİNÇ'İN SOSYAL MEDYA HESABINDA!

sapik-seyh-irfan-dinc-cankiri-toplu-resim-012.jpg

VE BU FOTOĞRAFLAR SOSYAL MEDYA HESABINDAN AN İTİBARİYLE SİLİNDİİ
Sapık şeyhin tutuklanmasından sonra İrfan Dinç'in sosyal medya hesabında yeralan bu fotoğraflar sonrasında alel-acel silinmek zorunda kaldı.

sapik-usaki-tarikati-lideri-irfan-dinc-cankiri-resim-01200.jpg

SAPIK ŞEYHİN 48 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Sakarya Akyazı’daki Uşşaki tarikatı dergahında 12 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayı ile ilgili iddianame hazırlandı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, Fatih Nurullah takma adını kullanan Uşşaki tarikatı şeyhi Eyyup Fatih Şağban’ın 38 yıla kadar hapsi isteniyor.

İddianamede tarikat şeyhi Şağban’ın “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “çocuğa karşı cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma” suçlarını işlediği belirtiliyor.

33235.jpg

İddianamede Eyyup Fatih Şağban’ın “Çocuğun zincirleme cinsel istismarı” suçundan 12 yıldan 22,5 yıla, “Hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 3 yıl 4 aydan 26 yıl 3 aya kadar olmak üzere toplamda; 15 yıl 4 aydan 48 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Önümüzdeki haftalarda hakim karşısına çıkması beklenen Şağban’ın işlediği suç hakkında hem mağdur çocuğun anlatımları, hem yakınlarının tanıklıkları hem de adli tıp raporları ve diğer deliller dosyada yer alıyor.

NE OLMUŞTU?
Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesinde yaşayan ve kendini Uşşaki tarikatı lideri olarak tanıtan Fatih Nurullah, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle geçen perşembe günü tutuklanmıştı. Sapık tarikat liderinin, mağdur çocuğun babasını olayı örtbas etmeye ikna etmeye çalışırken kullandığı ifadeler ise mide bulandırmıştı. 12 Yaşındaki çocuğun babası F.A., Fatih Nurullah'ın 2019 Temmuz ayından itibaren küçük kızı istismar etmeye başladığını ve olayı örtbas etmek için de kendilerine 70 bin lira teklif ettiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
46 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler