Saray'a giden CHP'li ile ilgili Saray'dan açıklama

Saray'a giden CHP'li ile ilgili Saray'dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Saray'a giden CHP'li" iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın iddialarıyla ilgili “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği” şeklindeki iddialar gerçek dışı açıklamasında bulundu.

Altun'un açıklaması şöyle:

“Son günlerde bir köşe yazısında mesnetsiz bir şekilde ortaya atılan ve ne yazık ki medyamızda da yoğun tartışmalara neden olan 'Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde CHP’li bir siyasetçiyle görüştüğü ve aralarında bu kişinin CHP genel başkanı olması yönünde bir diyalog geçtiği' iddiası tamamen gerçek dışıdır, hayal ürünüdür.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir.

Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz çok iyi bilmektedir.

Terörle mücadelede böylesine kritik günler yaşanırken, diplomasi ve dış politikada elde edilen başarıların sürmesi için tüm dikkatimizi ülkemizin geleceği üzerinde toplamışken, kamuoyunu siyasi magazin haberleriyle meşgul etmenin, kendi siyasi ikbalini korumaya çalışan çevrelere fayda sağlamayacağını da belirtmek isteriz.

Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz.”

KULİSLERDE KONUŞULANLAR
Öte yandan Rahmi Turan’ın yazısı sonrasında herkes o ismin kim olduğunun peşine düştü. Turan’ın yazısı sonrasında ilk açıklama CHP’li Muharrem İnce’den gelmiş ve İnce bu ismin ortaya çıkmasını veya Turan’ın bu kişiyi açıklamasını istemişti.

Medya kulislerinde ise Mustafa Sarıgül, İlhan Kesici ve Metin Feyzioğlu isimleri öne çıktı. Bunun üzerine Odatv, Mustafa Sarıgül’e ulaştı ancak Sarıgül bu konuda sessizliğini korumayı tercih etti. Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğurlu da konuyla ilgili İlhan Kesici, Metin Feyzioğlu ve Muharrem İnce ile konuştuğunu yazdı.

“Adları kulislerde geçen İlhan Kesici ve Muharrem İnce ile konuştum ve çok sert cümlelerle reddettiler” şeklinde yazan Orhan Uğurlu, “Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise şunları söyledi: ‘FETÖ hesapları adımı yayıyor… Niye üstüme alınayım ki? Rahmi Turan benim adımı mı söylüyor? Tamamen algı operasyonu… Ben CHP üyesi değilim ki…’” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: SARAY'A GİDEN CHP'LİYİ BİLİYORUM 
Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, 'Müthiş haber' başlıklı dünkü yazısında Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) bir ismin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partisinin genel başkanlığı için Saray'da bir görüşme gerçekleştirdiğini iddia etmişti. İddiayla ilgili ilk kez konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Saray'a giden CHP'liyi biliyorum, isim vermek istemiyorum...' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler