Şarbon paniği!

Şarbon paniği!

Başkent alarma geçti.

Ankara’nın Gölbaşı ve Haymana ilçelerinde şarbon paniği yaşanıyor. Bu ilçelerde bazı hayvanlarda şarbon şüphesi görülmesi üzerine 1 inek kontrollü olarak gömüldü, 1 inek de sahibi tarafından dereye atılmış halde bulundu. 

Gölbaşı ve Haymana ilçelerinde bazı hayvanlarda şarbon şüphesinin görülmesi üzerine ekipler alarma geçti. Bu kapsamda, Gölbaşı, İkizce Mahallesinde bulunan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama Çiftliğinde 1 inek şarbon şüphesi üzerine kontrollü şekilde gömüldü. Öte yandan bir vatandaş da şarbon şüphesi üzerine ineğini kulağındaki küpeyi çıkardıktan sonra Topaklı yolu üzerinde bir dereye attı. Gölbaşı Belediyesi tarafından, dere kenarına atılan inek kireçlenen bir kuyuya gömüldü.
 
Diğer taraftan Haymana’nın Yenice beldesinde de 2 inekte şarbon görüldüğü öne sürüldü.
Gölbaşı İlçesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güven Alpsoy, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği ile bir vatandaş tarafından Topaklı yolunda bir dereye atılan ineklerde yapılan tahliller sonucunda şarbon bulunmadığını belirtti. Alpsoy, “İki inek içinde yapılan tahliller için negatif sonuç gelmiştir. Gölbaşı’nda şarbon görülmemiştir. Ancak, şarbon şüphesi üzerine Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde bir hayvan kontrollü şekilde gömülmüştür. Bu hayvan üzerinde yapılan incelemelerde de şarbon olmadığı anlaşıldı. Derede bulunan ölü inek üzerinde yapılan inceleme sonucunda da şarbon olmadığı tespit edildi” ifadelerini kullandı.
 
Gökçehöyük Köyü Muhtarı Nihat Mermerci, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde görevli, kendi köylüsü olan Muarem Uzunoğlu’na (30) şarbon bulaştığını iddia ederek, 1 haftadan beri Ankara Hastanesinde tedavi gördüğünü söyledi. (Kaynak: haberturk.com-iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler