Sarıgül, partisinin yol haritasını açıkladı

Sarıgül, partisinin yol haritasını açıkladı

TDH lideri Mustafa Sarıgül yol haritasını

açıklıyor. İşte Sarıgül'ün konuşmasının satırbaşları:

Türkiye yeni bir başbakan adayı arıyor. Partimizin başkanını delegeler değil, parti üyeleri seçecek. Parti üyelerine güvenmeyen bir lider nasıl halka güvenebilir. Siyasete en aktif görevlere değişim gençleri seçilecek. Ankara’ya ilk defa hizmet üretmek için giden bir arkadaşımız var.

YÜZDE 30 KADIN KOTASI
Partimizin her kademesinde yüzde 30 kadın kotasını koruyacağız.Varlığın, bereketin çoğaldığı mutlu bir Türkiye için yola çıkıyoruz.Cumhuriyetimizin 100. yılında istiyorum ki dünyanın ilk 10 ülkesi, Avrupa’nın  da ilk 5 ülkesinden biri haline gelelim.Türkiyemiz bizim iktidarımızda mutlaka üreten bir ülke olacak, çalışan, çözen bir ülke olacak. Türkiye Değişim Hareketi Ankara’ya çare bulmaya gidiyor, sorun yaratmaya değil. Türkiye Değişim Hareketi iktidarında her vatandaşın can güvenliği her zaman, her yerde korunacaktır. Kürt gerçeğini, Alevi gerçeğini, inanç sorununu çözecek tek parti biziz. Başkaları gibi gevelemeden söylüyorum: İnanç özgürlüğünü toplumsal uzlaşmayla Bismillah diye çözeceğiz.

TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ
Şiddetle bir yere varılmadığı görülmüştür. Terörü gündemden düşürecek tek hareket biziz. Güneydoğu’ya uçaklarımız bombayla değil, turistle gidecek. Buradaki sorunu sevgiyle çözeriz, kültürel haklarla çözeriz. Kürt yurttaşlarımızın mutluluğunu sağlamak en büyük görevimiz olacak. Her yurttaşımız huzur ve güven içinde olacak. Ayrım yapmayacağız. Cemevleri, camiler, sinagoglar, kiliseler bizim…

ZENGİN TÜRKİYE
Barış yanlısı, ilkeli ve adaletli olacağız. Zengin bir Türkiye’yi çok çalışarak biz oluşturacağız. Varlığın ve bereketin tek partisi biz olacağız. Varlığın olduğu yerde mutluluk, enerji vardır. Serbest girişimciden yana olacağız. Adil paylaşımdan yana olacağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına her zaman sahip çıkacağız.Bilim, teknoloji, doğa, çevre, kültür ve sanattan yana olacağız. Atatürk ilkelerine bağlı kalacağız. İnançlarımızı ve Atatürkümüzü siyasi tartışma aracı yapmayacağız

AK PARTİ’DEN İKTİDARIN MÜHRÜNÜ ALACAĞIZ
Kurucu arkadaşlarım ve il başkanlarımla bize uzanan ellere ilan ediyorum: Halkımız partimizi kuruyor, partimiz kuruluyor. Ankara’ya dertlere derman olmaya, sorunlara çare bulmaya, siyaset anlayışını değiştirmeye gidiyoruz. Ankara’ya parti kurmaya değil, Ak Parti’den iktidarın mührünü teslim almaya gidiyoruz. Türkiye’nin önüne yepyeni bir alternatif sunuyoruz. 21 gün sonra 26 Haziran 2010’da partimizi Ankara’da kuruyoruz.

26 HAZİRAN DÖNÜM NOKTASI OLACAK
Bugünden itibaren Türkiye’nin her noktasında çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmayacak. Söke söke, fırtına estire estire, gümbür gümbür Ankara’ya gidiyoruz. 26 Haziran Türkiye Cumhuriyeti için bir dönüm noktası olacak. 26 Haziran’da Ankara’daki oyunları bozacağız. Dün hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün yurttaşlarımızı kucaklamanızı istiyorum. Partimizin logosunu gördüğünüz andan itibaren göreceksiniz ki Türkiye’nin yeni alternatifi Ankara’da ses veriyor. İlk defa Türkiye tarihinde siyasetin her kademesinde görev alan, inançlı bir ailenin çocuğu büyük bir cesaretle haksızlıklara dur demek için, ötekisi olmayan bir Türkiye için yola çıkıyoruz. Bölge partisi değil, kıyıların partisi değil tüm Türkiye’yi kucaklayan siyasi hareket 26 Haziran’da saat 10.00’da Esenboğa’da olacak. (Kaynak: hurriyet.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler