Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı!

Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı!

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini gününde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında iki saldırgan ateş açtı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

SALDIRGANLAR YAYA OLARAK KAÇTI

Edinilen bilgilere göre olay, Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde yaşandı. Pazar ayini sırasında maskeli iki şahıs, kilise avlusunda ateş açtı. Kurşunların hedefi olan Tuncer Cihan adlı kişi yaralandı. Olay sırasında kilisede büyük panik yaşandı. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaralı Tuncer Cihan, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kilise çevresinde geniş güvenlik koridoru oluşturan polis ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Kaçan saldırganların yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu. Yerlikaya, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir.

Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

VALİ GÜL: İKİ KİŞİ İÇERİYE GİRİYOR, BİR KİŞİYE ATEŞ EDİYOR

Olayın meydana geldiği kilisede incelemelerde bulunan Vali Davut Gül, daha sonra basına yaptığı açıklamada "İçişleri Bakanlığımızın açıklaması olayın çerçevesini çiziyor. Bunun dışında söyleyebilecek birşey yok. Kilisemizin baş pederiyle de görüştük, ona da geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Olay daha çok yeni, herkes görevini yapıyor. İki tane maskeli kişi içeri giriyor, bir kişiye ateş ediyorlar, o kişi de hayatını kaybediyor" dedi.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından "Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

MASKELİ ŞÜPHELİLER GÜVENLİK KAMERASINDA

Kiliseye silahlı saldırı düzenlediği iddia edilen maskeli şüphelilerin görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı.

İKİ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Santa Maria kilisesinde ayin sırasında bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturmayı yürütmek üzere bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Santa Maria kilisesinde ayin sırasında bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç açıklama yaptı. Genç açıklamasında, "İlçemizde bulunan Büyükdere - Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne düzenlenen silahlı saldırıyı büyük bir üzüntüyle lanetliyorum. Bu terör eyleminde maalesef 1 kişinin yaşamını yitirdiğini öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğimize yönelik bu hain saldırılar amacına ulaşamayacak." ifadelerini kullandı.

YARGI'DAN JET HIZIYLA YAYIN YASAĞI

İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi'nde meydana gelen saldırı sonrası yayın yasağı kararı gecikmedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından olay ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sarıyer Büyükdere’de bulunan İtalyan kilisesine silahlı saldırı olayıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Olayla bağlantısı olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA PAYLAŞTI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler