Savcılık, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak için 15 yıl istedi

Savcılık, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak için 15 yıl istedi

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a isnat edilen "terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçu nedeniyle 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenebiliyor.

FETÖ tutuklusu Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın yargılandığı davada verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlanan davada savcı mütalaasını açıkladı.

Savcılık, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında, "terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi. Anayasa Mahkemesi kararıyla birlikte tahliye edilen Mehmet Altan'ın ise beraati istendi. Duruşma 4 Kasım'da Çağlayan Adliyesi'nde görülecek.

TALEP ÜST SINIRDAN
Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a isnat edilen "terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçu nedeniyle 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenebiliyor. Savcılık iki ismin üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre; savcılık, Altan kardeşler ve Ilıcak'ın yargılandığı 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu mütalaada, Yargıtay'ın bozma kararındaki gerekçeleri dikkate aldı.

3 YILI AŞKIN SÜREDİR TUTUKLULAR
15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından tutuklanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak, 3 yılı aşkın süredir hapishanede. Mehmet Altan ise, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararıyla, 27 Haziran 2018'de tahliye edilmişti.

Yerel mahkeme, Yargıtay'ın bozduğu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararını 16 Şubat 2018'de vermişti. Kararın ardından davanın taşındığı istinaf mahkemesi, yerel mahkemenin kararını 2 Ekim 2018'de onamıştı.

Onamanın ardından dosyanın taşındığı Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 4 Temmuz 2019'da Altanlar ve Ilıcak'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararının bozulmasına hükmetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler