Sayın Vali; İrfan Dinçin oyununu bozmalısın!

Sayın Vali; İrfan Dinç'in oyununu bozmalısın!

Sözcü18'in yaptığı haber Çankırı gündemine bomba gibi düştü...

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in oluru ile Özel Kalem Müdürlüğü koltuğuna oturtulan Numan Salut'la ilgili haberimiz şehirde büyük yankı uyandırdı.

Haberin yayınlandığı ilk saatlerden itibaren çok sayıda gelen okuyucu yorumlarının (yalamalar haricinde) büyük bir bölümü ortadaki haksızlığa işaret ediyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN 03.06.2009 TARİHLİ GENELGESİ
İsterseniz gelin yaşanan olayların yasal zemini ile ilgili olarak biraz bilgilenelim:

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Sayı: B.05.0.MAH.0.08.01.00/900/14626 sayı ve 03.06.2009 tarihli yazısında;
 
"... Özel kalem müdürlüğü kadrolarına yapılacak açıktan atamalar, Bakanlığımız izni ile yapılacaktır. Bu kadrolara yapılacak açıktan atamalarda, kadro derecesi ve görevin özellikleri de dikkate alınarak yükseköğrenim mezunlarına öncelik verilecektir.
 
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 59'uncu maddesi kapsamında tanınan atama yetkisi, sınırsız bir yetki olmayıp, bu yetkinin memuriyete sınavsız girişin bir yönetimi gibi kullanımına hukuken imkân bulunmamaktadır. Bu sebeple, özel kalem müdürlüğü kadrolarına atanacakların seçiminde, belediye başkanlarının bir seçim dönemi boyunca çalışabilecekleri ehliyet ve liyakat sahibi kişileri seçmeleri esastır. ..." diyor.
 
BAŞKAN DİNÇ BU YETKİYİ 'USULSÜZ' KULLANIYOR
İçişleri Bakanlığının 03.06.2009 tarihinde yayınladığı ve yukarıda bir bölümüne yer verdiğimiz genelgede işaret edilen hususlara baktığımızda, bugün itibariyle Çankırı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü koltuğunda oturan ismin, belirtilen şartlara haiz olmadığını da açıkça görmekteyiz.
 
Şöyle ki; Belediye Başkanı Dinç'in özel kalem müdürlüğü görevini, halen birimde 'memur' olarak bulunan Hüseyin Boz yapıyor!
 
ÇANKIRI'NIN TAMAMI ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK
NUMAN SALUT İSMİNİ DEĞİL, HÜSEYİN BOZ'U BİLİYOR
Bugün şu saat itibariyle Çankırı'da sokaktaki vatandaşa ve de AK Parti tabanında sıradan bir isme 'Çankırı Belediyesi Özel Kalem Müdürü kimdir?' şeklinde bir soru yöneltsek alacağımız yanıt 'Hüseyin Boz' ismidir.
 
Sosyal medyayı, özellikle Twitter'ı son aylarda yoğun bir şekilde kullanan Belediye Başkanı İrfan Dinç, kendisinin dahil olduğu birçok etkinlikte sürekli olarak yanında Hüseyin Boz'u bulunduruyor. Onlarca kareden bir tanesini aşağıda sunuyoruz. Fotoğraf 20 Ekim 2013 tarihinde Başkan Dinç tarafından Twitter'dan takipçilerine servis edilmiştir.
 
irfan-dincin-20-ekim-tarihinde-twitterdan-paylastigi-fotograf....jpg
 
Çünkü; Hüseyin Boz'la ilgili olarak daha önce yerel medyaya yansıyan 'Belediye Özel Kalem Müdürlüğüne Hüseyin Boz getirildi' haberinin ertesinde, yapılan yeni görevlendirme internet medyası da dahil olmak üzere hiçbir yerde yayımlanmadı. Yapılan yeni görevlendirmeyi sadece ve sadece Sözcü18 okuyucusuna duyurdu.
 
YAŞANAN OLAYLARI AKLISELİM OKUYUCU
SAĞDUYUYLA DEĞERLENDİRDİĞİNDE...
Sözcü18 sayfalarında yayınladığımız haberimize 'tarafsız' gözlemle bakan okuyucunun yorumu tam anlamıyla bizlerin ne demek istediği, yaşanılan rezaleti ortaya koyuyor:
 
"Konuya objektif bakmak lazım, şeyh oğlu şıh torunu diye konuya bakarsanız sadece İrfan Dinç'e hizmet etmiş olursunuz. Mesele Dinç'in kendi ekibini bir türlü kuramaması veya Özel kalem müdürlüğünü doldur boşalt yaparak kendi çıkarına alet etmesidir. Çankırı'da ki aklı selim insanlar Çankırı'da bir çok değerli ve ihtiyaç sahibi insanlar dururken Batmanlı ve zengin iş adamının özel kalem müdürü yapılmasının altında doğu kökenli üst düzey Ak partili yöneticilere selam gönderip tekrar aday olmak için bir hamle olduğunda hem fikirdir. Dinç'in bu niyetini sağ duyulu AK Partililerin genel merkezle görüşerek ...
 
Aklı başında olan bir AK Partili yapılan bu rezalete seyirci kalamaz. Türkiye'de hiç bir belediyede bir makam bu kadar doldur boşalta uğramadı, aslında tam bir skandal, gerçi Dinç'in skandal olmayan hiç bir icraatı yok, bir parka isim vermek bile arkasından skandallar getiriyor, Boyalca köprüsüne Başbakanın adını vermeye kalkıyor sonra tepkileri görünce yeni yapılacak parka başbakanın adını veriyor, araç sayısı hızla artarken caddeler daraltılıyor, hiç yoktan trafik sorunu ihdas ediliyor, TOKİ yaptığı konutlarla her ilde konut fiyatlarını ve kiraları düşürürken Çankırı'da bir yaraya merhem olmuyor."
 
YAŞANAN REZALETE ÇANKIRI VALİSİ SON VEREBİLİR
Okuyucu yorumunda da belirtildiği gibi 'Batmanlı zengin işadamının' Belediye Başkanı İrfan Dinç'in kendince 'bildiği hesapları' nedeniyle o makama getirilmesi ve 6 ay'ını tamamladıktan sonra 657 sayılı Devlet Memurları haklarıyla kenara çekilerek, Çankırı'dan ayrılması...
 
Ve sonrasında da Çankırı'ya nasıl geldiyse, Ankara'da İrfan Dinç'ten çok daha iyi makamlarda bulunan dostları aracılığıyla makam - mevki sahibi olması işten bile değil...
 
Böylesine entrika, böylesine dalga-dubara, böylesine açık ve seçik oynanan bu oyunu bozsa bozsa ancak ve ancak Çankırı Valisi Vahdettin Özcan bozabilir...
 
Öyleyse, Sayın Vali... Yapmanız gerekeni vakit kaybetmeden yapınız...
 
Yapınız ki...
 
SÖZCÜ18
 
Not: Habere konu olan isim (Numan Salut) Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'yi, sahip olduğu gsm numarasını 'gizli numara'dan arayarak 'Haberin kaldırılmasını aksi halde yargı yoluna gideceğini' belirtmiştir. Okuduğunuz haber, 22.10.2013 tarih ve 16.28'de gelen ve yaklaşık 10 dakika süren konuşma sonrası kaleme alınmıştır. Bilginize.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler