SBS sona erdi

SBS sona erdi

8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı

bugün yapıldı. İlköğretim 8. sınıf öğrencisi yaklaşık 1 milyon 18 bin aday, Seviye Belirleme Sınavı'na girdi.  (Dikkat...Yoğun katılım nedeniyle linklerin açılmasında yavaşlık olabilir)

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYIN

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) tüm il merkezleri ile yurt dışında Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'de gerçekleştirildi.

SBS, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da başladı ve 2 saat sürdü. Öğrencilere sınavda 100 soru yöneltildi.

SONUÇLAR 8 TEMMUZ'DA
Sınav sonuçları 8 Temmuz tarihinde açıklanacak.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin tercihleri 9-23 Temmuz tarihleri arasında okul müdürlükleri tarafından alınacak.

Öğrenciler 12 tercih yapabilecek. Yerleştirme sonuçları ise 29 Temmuz tarihinde ilan edilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, ''http://www.meb.gov.tr'' ile ''http://oges.meb.gov.tr'' internet adreslerinde ilan edilecek.

Öğrencinin sınav sonuç bilgileri, kayıt hakkı kazandığı okulun ekranından izlenebildiğinden kayıt sırasında ayrıca sonuç belgesi talep edilmeyecek.

Okul müdürlükleri velinin talep etmesi durumunda, internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylı ve mühürlü imza karşılığı öğrenciye verecek.

7. SINIFLAR YARIN SINAVA GİRECEK

İlköğretim 7. sınıfların sınavı da yarın saat 10.00'da başlayacak ve adaylar 90 soru yanıtlayacak. Yaklaşık 1 milyon 68 bin adayın katılacağı sınav 100 dakika sürecek.

İlköğretim 6. sınıflar da 12 Haziran Cumartesi günü SBS'ye katılacak. İlköğretim 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları ise 6 Ağustos 2010'da açıklanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler