Seçil Erzan üçüncü kez hakim karşısında

Seçil Erzan üçüncü kez hakim karşısında

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davada üçüncü duruşma oldu.

ÜNLÜ futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 21 kişiyi "yüksek karlı gizli fon" vadiyle dolandırdığı gerekçesiyle DenizBank Levent Büyükdere Caddesi Şubesi Müdürü Seçil Erzan'ın da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 7 şüphelinin yargılanmasına İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonu küçük olduğundan, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü.

Sözcü'den Ali Selim Yamanlı'nın haberine göre; Duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Erzan, Ali Yörük bağlı bulundukları cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanıklar Asiye Öztürk ve Nazlı Can ise duruşma salonunda hazır bulundu. Tanıklar Semih Kaya, Merve Yılmaz, Tanın Yılmaz duruşmaya katıldı.

"KAYITLAR İNCELENSİN"

Üçüncü kez mahkemede savunma yapan tutuklu sanık Seçil Erzan, "Süleyman Aslan, Metin Taş, Bozcada'ya ipotek koyan herkesin listesi. Semih Kaya, Merve Özer Yılmaz’a ait HTS kayıtlarının incelenmesini talep ediyorum. Parayı alıp almadığımı ispatlayamıyorum. HTS kayıtları incelesin" dedi.

“İLK FONU SEMİH KAYA’YA SÖYLEDİM”

Canımın hiçbir kıymetinin olmadığını söyleyen Seçil Erzan, "Kim ne aldığını söylesin, her şey ortaya çıksın. Şubede çok fazla döviz işlemi oluyordu, o sıralarda müfettiş gelse banka bu hareketleri fark ederdi. İlk fonu ben Semih Kaya'ya söyledim. Ben çok korkuyordum, şube müdürüydüm. Bana destek olacak insanlar vardı, her şey birbirine girdi iş çığırından çıktı" ifadelerini kullandı.

Erzan, "Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu. Emre Belözoğlu’nun parasını aldık ve 10 kişi paylaştı. Gerçek mağdurlar adına çok üzgünüm." ifadelerini kullandı.

“5 MİLYON TL TESLİM ETTİM”

Duruşmada tanık olarak dinlenen Nuray Şengüler, "Ben Florya şubesinin açılmasından itibaren oranın müşterisiyim. Seçil Erzan’ın annesi, benim de kocam hasta olduğu için samimi olduk. Seçil bana banka genel müdürlüğüyle benim de o fona katılmam için konuştuğunu söyledi. 5 milyon TL’yi Seçil’e teslim ettim. Sonrasında 56 bin dolar verdim. Seçil tutuklanmadan 2 gün önce beni aradı. “Genel Müdürlükte toplantı var ben seni sonra arayacağım” dedi. Sonrasında ise aramadı. Bunun üzerine banka şubesine gittim. Şubede bana olayı anlattılar, orada öğrendim. 'Anlattıklarınız Seçil'in anlattıklarıyla uyumazsa beş kuruş alamazsınız' dediler. Daha sonra eve geldim. Seçil beni aradı ve "Her şeyi araştırıyorlar" dedi. Sonrasında Seçil Erzan ile görüşmedim” ifadelerini kullandı.

"ELİMDE BELGELER MEVCUT"

Eski Galatasaraylı futbolcu tanık Semih Kaya, "2011 yılında Galatasaray da oynarken kulübüm Florya şubesinde hesabımı açtı. Seçil Erzan bana yatırım fonundan bahsetti. Ciddi şekilde gelir elde edildiğini söyledi. Ben paramın 300 bin dolarlık kısmını 2022 Nisan ayında verdim. Daha sonrasında bana resmi bir belge sundu ben de Florya şubesine parayı yatırdım. Sonrasında Mayıs ayında kur korumalı mevduat hesabı açtım. Erzan o parayı görünce, 'fona aktaralım' dedi. 60 gün vademi bozup, Ali Yörük ve Seçil Erzan’a teslim ettim. 2022 Mayıs ayında 1,2 milyon euroyu dolara çevirip kendisine teslim ettim. Belgeler elimde mevcut" dedi.

"3,5 MİLYON DOLARA YAKIN PARA ALDIM"

Seçil Erzan’dan para aldığını söyleyen Kaya, "Tam net olarak rakamı hatırlamıyorum bütün her şey belgeli. 2,2 milyon euro gibi bir miktar transfer ettim. Çek Cumhuriyeti'nden parayı getirip Levent şubesine atmıştı Seçil. Aldığım paralar oluyordu, tam net olarak aldığım rakam 3,5 milyon dolara yakın. Bunu tek seferde almadım. Hepsini Levent Büyükdere şubesine yatırdım. Seçil Erzan’a da söyledim" ifadelerini kullandı.

“SEÇİL BANA BOŞ ÇANTA VERDİ”

Kaya, “Bodrum’daki ev için sadece 100 bin dolar komisyon parası ödedim. Kasım ayının 15’inde 200 bin dolarlık bir para verdi. Kendi hesabıma yatırdım. Bana bir boş çanta teslim etti. Çantayı arabamın bagajına koydum. 17 Kasım’da Seçil Erzan’ı aradım kendisine bu durumdan bahsettim. O çantanın Seçil Erzan’ın değil Atilla Baltaş’ın olduğunu öğrendim. Baltaş, “Benim param sende ne arıyor?” dedi. Bu durumu bilmediğimi söyledim” dedi.

ÇANTASI ÇALINDIĞI İÇİN GPS TAKTIRMIŞ

Bodrum'a evinin son durumunu kontrol etmek için gittiğini söyleyen Kaya, "Ertesi gün bodruma gittim. Evim inşaat aşamasındaydı. Aynı gün tekrar İstanbul’a geri döndüm o sırada GPS’in olduğunu fark ettim. Atilla Baltaş ile Seçil Erzan’ın ofisinde bir araya geldim. Kendisi daha önceden arabasından çantasının çalındığını ve döviz işlemleri yaptığını söyledi. Bu yüzden çantasına GPS taktırdığını belirtti" dedi.

“İNAN’I BEN DAHİL ETMEDİM”

Selçuk İnan’ı kendisinin fona dahil ettiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Semih Kaya, "Selçuk İnan'ı fona ben sokmadım. Basında böyle haberler çıktı ama böyle bir şey yok" dedi. Kaya, Erzan ile yaptığı bir yazışmayı okudu. Yazışmada Seçil Erzan’ın, "Selçuk İnan’ı hoca söyledi" dediği kısmı okudu.

Semih Kaya, Seçil Erzan’ın kendisini ikna etmek için bankanın üst düzey yöneticilerinden olan Mehmet Aydoğdu ile arasında geçen bir maili mahkemede okudu. Kaya, bu yazışmalara inandığını da belirtti.

"EVİNİN ÖNÜNDE KONUŞTUK"

Erzan’ın evine daha önceden bir defa gittiğini söyleyen Semih Kaya, "Mart ayında ödeme alamadığımız bir dönemdi. Ödeme çıktığını söyleyerek beni evine çağırdı. O dönem kamptaydım. Çıkamayacağımı düşünüp beni çağırdığını düşünüyorum. Ancak çıktım, gittim. Evinin önünde konuştuk. Her şeyin düzeleceğini söyleyip beni ikna etmeye çalıştı. Daha sonrasında oradan gittim" dedi.

"10 MİLYON DOLAR ALACAĞIMI SÖYLEDİ"

Semih Kaya toplamda 4.1 milyon doları Seçil Erzan’a verdiğini ve Erzan’ın kendisine 10 milyon dolar vereceğini anlattı.

Kaya, "Bana 10 milyon dolar alacağımı söyledi. Ben toplamda 4.1 milyon dolar vermiştim. 3.5 milyonunu geri alabildim sadece. Seçil Erzan banka müdürü olduğu için hesaplarımı kontrol etmedim. İlk verdiği 300 bin dolar sonrası bana para vermedi. Seçil’den 1 milyon 375 bin dolar almadım. Benim onu tehdit ettiğim söz konusu değil, aramızda husumet yoktu. Banka müdürü olarak ilişkimiz vardı, özel bir ilişki yoktu" dedi.

"ŞÜPHELERİM ARTMIŞTI"

Tanık Merve Yılmaz, "2023 Şubat ayına geldiğimizde Seçil bana, ‘500 bin bulur musun?’ diye sorarak açık pozisyon olduğunu söyledi. Benim de şüphelerim artmıştı. 'Ne yapıyorsun sen? Ne sistemi yapıyorsun?' dedim. Daha sonra eşimden yardım istemiş. Eşim beni aradı arabama ipotek karşılığı 5 milyon istediğini söyledi. Ben de ver gitsin dedim" dedi.

"600 BİN DOLAR ALACAĞIM VAR"

Mahkeme Başkanı'nın, "Ne kadar verdiniz de 50 milyon oldu sizin paranız?" sorusu üzerine tanık Merve Yılmaz, "Seçil, 2012 den 2023’e kadar verdiğim paranın toplam 50 milyonu bulduğunu söyledi. 1,4 milyon dolar yatırdım. 800 bin dolar aldım. 600 bin dolar alacağım vardır. Faiz hariçtir. Bu sadece benim alacağım eşimin hesabı ayrıdır" dedi.

“SEÇİL BANA ‘FONUN İÇERSİNDE FATİH TERİM VE FUTBOLCULAR VAR’ DEDİ”

Bankada hesaplarının olduğunu ve bunları Seçil Erzan’ın yönettiğini söyleyen tanık Merve Yılmaz, "Eşimin, kayınpederimin ve benim paramı Seçil yönetiyordu. 8 Mart'ta Seçil bana fondan bahsetti. ‘İçinde Fatih Terim ve futbolcular var’ dedi" ifadelerini kullandı.

"1 MİLYON 500 BİN DOLAR VERDİM"

Seçil Erzan’ın kuzeni tanık Tanın Yılmaz da "Ben Seçil ile 2012 yılında tanıştım. Kardeşim, annemin yerine koyduğum biriydi. Ben ona koşulsuz güvendim. Arkadaş eş seçilir ama aile sorgulanmaz, kendiniz gibi görürsünüz. Bankada hesap açınca Seçil Erzan ile tanıştım kendisine emanet ettiğim birikimlerim vardı ben bu paraları özel bankacılıkta değerlendirmesi için verdim. Paraları benim adıma hesaba yatırdı. İnternet bankacılığı kullanarak param ne kadar olmuş diye bakmadım. Seçil bana, ‘Farklı bir hesap numarası adına’ dedi ben de sorgulamadım. Toplamda 1 milyon 500 bin dolar verdim. 800 bin dolarını geri aldım." dedi.

"‘ÖLENİ KALANI BIRAK NE KADAR GETİREBİLİRSİN?’"

Tanık Tanın Yılmaz "Ocak 2023’ten itibaren Seçil'de gözle görülür bir tedirginlik ve bitmek bilmeyen bir para talebi vardı. 6 Şubat depremi sonrası aradım 'Sizde bir şey var mı?' dedim. Bana, ‘Sen şimdi öleni kalanı bırak da bana ne kadar para getirebilirsin?’ dedi" ifadelerini kullandı.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Seçil Erzan’ın avukatının Tanın Yılmaz’a "Bu paraları nereden kazandınız?" sorusu üzerine mahkeme salonunda tartışma yaşandı. Avukatların sesleri yükseldi, mahkeme başkanı 15 dakika ara verdi.

MAHKEMEDEN ARA KARAR

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında mahkeme heyeti, taraf avukatların savunmalarının ardından ara kararını açıkladı.

Heyet, Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklar Asiye Öztürk, Kerem Can, Atilla Yörük ve Nazlı Can hakkında verilen adli kontrol hükümlerinin devamına hükmetti.

Mahkeme, müştekiler Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan'ın bir sonraki celse hazır edilmeleri için son kez süre verilmesine aksi takdirde haklarında zorla getirilme kararı çıkarılmasını hükmetti.

BAZI İSİMLER HAKKINDA ZORLA GETİRİLME KARARI

Heyet, Seçil Erzan’ın bankadaki hesap hareketlerinin gönderilmesine, diğer sanıkların tüm bankalardaki hesap hareketlerinin sorulmasına, sanık Ali Yörük ve tanık Semih Kaya arasındaki hesap hareketlerinin istenmesine, sanık Seçil Erzan ile aynı dönemde bankada çalışan Fatin Seven’in tanık olarak zorla getirilmesine karar verdi.

Ara kararın devamında mahkeme, müştekilerin katılma taleplerinin kabulüne, tanıklar Çevik Çeviker, Selçuk Oğuztürk, Nilgün Arabacı, Hakan Kıran ve Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına hükmetti. Sanık Erzan hakkındaki devam eden soruşturmaların sorulmasına, 2020-2023 yılları arasında Seçil Erzan ile birlikte çalışan tüm banka personellerinin kimlik bilgilerini isteyen mahkeme, Bozcaada’daki taşınmazın kimler tarafından şerh konulduğunun tespit edilmesine karar verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ayrıca mahkeme sanık Seçil Erzan’a daha önce raporu alınan telefon içerisindeki sim kartın şifresinin bildirilmesi için 10 gün süre verilmesine, dosyada bulunan müştekilerin sanık Seçil Erzan tarafından yapılan sorgulamalara ilişkin Log kayıtlarının istenmesine hükmetti.

Heyet, bankanın dosyaya sunduğu güvenlik kamera görüntüsünün bilirkişi heyeti oluşturularak rapor oluşturulmasına, soruşturma aşamasında Seçil Erzan’dan alınan belgelerin kolluk kuvvetlerinden mahkemeye gönderilmesine karar vererek duruşmayı 8 Mart 2024 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler