Seçim sonrası Çankırı Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Seçim sonrası Çankırı Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Yerel seçimler sonrasında 18 üyeli MHP grubu ile 7 üyeli AK Partili grubun oluşturduğu yeni Çankırı Belediye Meclisi ilk toplantısını Cuma günü gerçekleştirdi.

31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimler sonrasında yeni üyeleriyle oluşan Çankırı Belediye Meclisi, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in başkanlığında 'tek gündem' maddeli ilk toplantısını geride bıraktığımız cuma günü saat 17:30'da gerçekleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin 18, AK Parti'nin 7 sandalyeye sahip olduğu Çankırı Belediye Meclisi'nin ilk toplantısı ile sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Başkan Esen; "Yeni dönemimizin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdik. Katılım sağlayan ve değerli fikirlerini bizlerle paylaşan tüm meclis üyelerime teşekkür ediyorum" dedi.

İLK TOPLANTIDA GRUP BAŞKANVEKİLLERİ VE KOMİSYONLARIN ÜYELERİ BELİRLENDİ

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre "komisyon seçimlerinin yapılması" gündem maddesiyle toplanan Meclis; Başta Grup Başkanvekilleri olmak üzere, katip üyeler, encümen, Plan Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Dahili Komisyon olmak üzere seçimlerini yaptı.

Meclis aritmetiğinde 18'e 7 MHP lehine olan üstünlük nedeniyle, oluşan komisyonlarda MHP 4 üye temsil edilirken AK Parti grubu 1 üye ile temsil ediliyor. Geçen dönem bu komisyonlar 3 MHP 2 AKP olarak oluşturulmuştu.

Belediye Meclisi'nde MHP'nin Grup Başkanvekili Mahmut Doğar olurken, AK Parti'nin grup başkanvekili Ahmet Gayret oldu.

Meclis Katip Üyeliklerine; Mehmet Filiz ve Muzaffer Kertlez (asil) seçilirken, Celalettin Sütlü ve Cengiz Çakır (yedek) olarak seçildiler.

Belediye Encümen üyeleri de; Mahmut Doğar, Şenol Şahin ve Burak Bostancıoğlu olarak belirlendi.

Yapılan seçimler ile Plan-Bütçe Komisyonu'na; Abdullah Aslan, Halil Budak, Özgür Ölçek ve Osman Uzgören

İmar Komisyonu'na; Burak Bostancıoğlu, İsmail Kadri Onat, Muzaffer Kertlez, Osman Kandeğer ve Ahmet Gayret

Dahiliye Komisyonu'na; Eşref Edip Sarıkaya, Özlem Demirci, Metin Ekizceli, Cengiz Çakır ve Melike Çilhan seçildiler.

Ayrıntılar geliyor...

cankkiri-belediye-meclisi-mhp-grubu-resim-02.jpg
Geride bıraktığımız pazar günü yapılan yerel seçimler sonrasında, sandıktan çıkan sonuçlara göre MHP, Çankırı Belediye Meclisi'nde 17 sandalye ile temsil edilecek. Meclis toplantısı öncesinde Başkan Esen meclis üyeleriyle 'grup toplantısı'nı gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler