Sedat Peker’in avukatından 'Emre Olur' açıklaması

Sedat Peker’in avukatından 'Emre Olur' açıklaması

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan İstanbul'a getirilmişti. Peker’in avukatı Ersan Barkın, sosyal medya hesabından Olur'a ilişkin açıklamada bulundu.

ORGANİZE suç örgütü liderliği suçundan yargılanan Sedat Peker'in geçtiğimiz haftalarda Saray'a uzanan rüşvet iddiaları kamuoyunda yankı uyandırmıştı.

Geçen günlerde ise Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda evde çalışanlardan biri olan Yılmaz Günay ağır yaralanmıştı. Saldırıyı düzenlediği tespit edilen Ömer Şengel ve 4 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Önceki gün de Peker'in danışmanı olarak bilinen Emre Olur, Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan İstanbul'a getirilerek gözaltına alınmıştı.

SEDAT PEKER’İN AVUKATINDAN 'EMRE OLUR' AÇIKLAMASI

Peker’in avukatı Ersan Barkın, sosyal medya hesabından Olur'a ilişkin açıklamada bulundu. Barkın, Emre Olur’un henüz ifadesinin alınmadığını belirterek, "Emniyet’te dün gece ifadesinin alınacağı söylenmişti ama bugün müdafiinden aldığım bilgi gözaltı süresinin sonuna kadar kullanılacağı yönünde" dedi.

Barkın, "Görünen o ki, Anadolu Adliyesinde açık tutulan Sedat Peker soruşturmasına dahil edilecek. O dosya, Anadolu 16. Ağır C.M’de yargılamaya konu oldu ve tek tutuklu kalmadı. Bursa 5. ACM’de devam eden diğer örgüt dosyasında da tek tutuklu kalmadı" ifadelerine yer verdi.

Ersan Barkın'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Emre Olur’un henüz ifadesi alınmadı. Emniyet’te dün gece ifadesinin alınacağı söylenmişti ama bugün müdafiinden aldığım bilgi gözaltı süresinin sonuna kadar kullanılacağı yönünde. TCK 220/2 (suç örgütü üyeliği,2-4y) ve 215 (suçu ve suçluyu övme,<2y) kapsamında ifadesi alınacak.

Görünen o ki, Anadolu Adliyesi'nde açık tutulan Sedat Peker soruşturmasına dahil edilecek. O dosya, Anadolu 16. Ağır C.M’de yargılamaya konu oldu ve tek tutuklu kalmadı. Bursa 5.ACM’de devam eden diğer örgüt dosyasında da tek tutuklu kalmadı. Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üyelik (220/2), CMK 100. maddede tutuklamayı gerektiren katalog suçlar arasında yer almıyor (CMK 100/3-a-10).

TCK 215 de aynı biçimde hem ceza sınırı hem de 100. madde kapsamında tutuklama gerektirmiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler