Şehid pilot üsteğmen Saraçın ailesi Çankırılı

Şehid pilot üsteğmen Saraç'ın ailesi Çankırılı

Şehid olan Pilot Üsteğmen Murat Saraç, Çankırı - Şabanözülü.

Görevli olarak geldiği Giresun'dan Ankara'ya dönüş yolunda sabah saatlerinde Tokat'ta yoğun sis nedeniyle düşen Jandarma Genel Komutanlığına ait Skorsky tipi helikopterde şehid olan Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç’ın baba tarafının Çankırı – Şabanözü ilçesinden olduğu öğrenildi.

Sözcü18.com Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre, şehit Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç'ın babası Fuat Saraç’ın emekli sağlık memuru olduğu ve mesleğe girişten sonra tayin olduğu Afyon’da evlilik yaptığı bilgisine ulaştık.

Şehit pilot üsteğmen Murat Saraç’ın amcası Abdullah Saraç halen Şabanözü’nde ayakkabı ticareti yaparak yaşamını sürdürmekte.

Yaptığımız araştırmayla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı "Saraç ailesi, Şabanözü'nün eski ve köklü ailelerindendir. Şehidimiz Murat'ın babası Fuat Bey, emekli sağlık memurudur. Dedeleri Şabanözü'nde yaşamıştır. Fuad Bey görevi gereği tayin olduğu Afyon'da evlenmiş ve yaşamını burada sürdürmekteydi. Kardeşi Abdullah Saraç halen Şabanözü'nde ticaretle uğraşmaktadır. Evladımıza Allah'tan rahmet, aileye ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi sunarım" dedi.

CENAZE TÖRENİ YARIN
Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre Tokat’ta düşen askeri helikopterin pilotu Üsteğmen Murat Saraç’ın naaşı yarın Ankara – Güvercinlik’te saat 10.30’da yapılacak tören sonrası, Afyonkarahisar’a götürülecek. Cenazenin burada yapılacak olan askeri tören sonrası defnedileceği edinilen bilgiler arasında.

Elde ettiğimiz bilgilere göre şehit üsteğmen Murat Saraç’ın Ankara’da da evi olduğu, küçük bir ihtimal de olsa, cenazenin Ankara ya da Çankırı – Şabanözü’ne de getirilebileceği konuşulmakta. Ailenin defin işlemi ile ilgili her an farklı bir karar alması sürpriz olmamalı.

ŞEHİD ÜSTEĞMEN MURAT SARAÇ TOPRAĞA VERİLDİ
Giresun'dan Ankara'ya giderken Tokat'ta düşen Jandarma Genel Komutanlığına ait 'Skorsky' tipi helikopterde şehit olan Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç, memleketi Afyonkarahisar'da düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazesi Afyonkarahisar'a gönderildi
Tokat'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 3 asker için Güvercinlik'teki Eşref Bitlis Kışlası'nda askeri tören düzenlendi.

Basına kapalı düzenlenen törene, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile pek çok sayıda üst düzey askeri yetkili katıldı.

Şehit Pilot Yarbay Levent Tabak, Şehit Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç ve Şehit Teknisyen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna'nın cenazeleri Tokat'tan kara yoluyla Ankara GATA'ya getirilmişti.

AFYONKARAHİSAR’DAKİ TÖREN
Askeri uçak ile Ankara'dan Afyonkarahisar'a getirilen şehit üsteğmen Saraç'ın cenazesi, önce baba evine götürüldü. Burada annesi, babası eşi ve yakınları tarafından göz yaşları ile karşılanan Saraç'ın cenazesi, daha sonra İmaret Camisine getirildi.

Piyade Binbaşı Tuncay Timuçin, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, şehit üsteğmen Saraç'ın, “Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını vermekten çekinmeyen, bayrağına kanları ile renk veren, adlarının taşlara, anılarının gönüllere kazındığı aziz şehitlerden biri olduğunu” söyledi.

Şehit Jandarma Pilot Üsteğmen Murat Saraç, İl Müftüsü Dursun Kaplan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Afyonkarahisar Hava Şehitliğinde toprağa verildi.

Cenaze törenine Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bület Aker ile çok sayıda subay, astsubay ve binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze namazı sırasında başlayan sağanak yağış cemaate sıkıntılı anlar yaşatırken, şehit üsteğmen Saraç'ın babası ve eşine 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Şehidin 4 yaşındaki kızı da olanlardan habersiz, babasının cenaze törenine katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler