Şehit oğlunun tabutunun arkasından ağlatan koşu

Şehit oğlunun tabutunun arkasından ağlatan koşu

Şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erhan Gül, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kocatepe Camii’nde düzenlenen törene TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Günel, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in eşi Nurdan Koşaner, bazı generallerin eşleri, Ankara Garnizonunda görevli pek çok subay ve astsubay ile arkadaşları katıldı.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN ERHAN GÜL'ÜN ANNESİNİN YAŞADIKLARI
FOTOĞRAFLAR İÇİN

Orgeneral Koşaner’in eşi Nurdan Koşaner’in Kocatepe Camii’ndeki törende başını bir şalla kapatması dikkat çekti. Törende, şehidin eşi Duygu, annesi Feraye, babası Musa Gül, yakınları da gözyaşlarını tutamadı.

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Gül’ün Türk bayrağına sarılı cenazesi bir süre askerlerin omuzlarında taşınırken, şehidin annesi Feraye Gül, "Körpecik fidansın, o buz gibi toprağa seni nasıl gömerim" diyerek oğlunun tabutunun önüne geçti ve tabutu öptü. Geçiş törenin ardından şehit Gül’ün cenazesi top arabasına konuldu.

Törenle uğurlanan cenaze aracındaki Şehit Üsteğmen Gül’ün tabutunun ardından anne Feraye Gül, bir süre koşarak tabuta dokunmak istedi. Şehit Üsteğmenin cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı"nda toprağa verildi.

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLECEK
Törenin ardından şehitler Şükrü Pürlü, Taner Erdoğan, Fikri Dilsiz ve  Kemal Taşçı’nın cenazeleri memleketlerine gönderilecek.

Üsteğmen Taşçı’nın cenazesi yarın Ataköy 5. Kısım Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde, Üsteğmen Pürlü’nün cenazesi öğle namazını müteakip Sivas’ta, Üsteğmen Erdoğan’ın cenazesinin öğle namazını ardından Tokat Erbaa’da ve Üsteğmen Dilsiz’in cenazesi ise Muğdat Camisi’nde kılınacak öğle namazına müteakip Mersin Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Helikopter kazasında şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erhan Gül ise bugün Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Şehitliği’nde toprağa verilmişti. (Kaynak: milliyet.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler