Şemdinlide çatışma: 10 şehit

Şemdinli'de çatışma: 10 şehit

Hakkari'den acı haber geldi.

Terör yine vurdu, yine can aldı. 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince askeri birliğe düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre 10 asker şehit oldu, 14 asker de yaralandı.

Irak sınırındaki Şemdinli'ye bağlı Tekeli, Günyazı ve Ortaklar köyleri arasındaki  Gediktepe mevkisinde bulunan askeri birliğe, gece 02.00'de terör örgütü PKK üyelerince saldırı düzenlendi.

Genelkurmay: Terör saldırıları artacak...
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 8 asker şehit oldu, 14 asker de yaralanırken 12 PKK'lı teröristin de öldürüldüğü öğrenildi.

Yaralı askerlerin, Şemdinli Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındığı bildirildi.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği bildirildi.

İSİMLER BELLİ OLDU...
Şehit erlerden birinin Muş Malazgirt nüfusuna kayıtlı Mutlu Saylan olduğu öğrenildi. Saylan'ın, ailesiyle birlikte Adapazarı'nda ikamet ettiği belirtildi. Şehit askerlerden diğerlerinin ise Muğla'nın Milas ilçesinde oturan er Sabahattin Derin, Aydın merkezde ikamet eden er Mehmet Ali Tosun, Edirne Uzunköprü'den Oğuz Yelken ve Zonguldak Ereğli'den Ramazan Erdem olduğu öğrenildi.

Dün gece Şemdinli'ye bağlı Gediktepe mevkiinde bulunan askeri birliğe, terör örgütü PKK üyelerince gece saat 02.00 sularında saldırı düzenlenmişti. Çıkan çatışmada, 8 asker şehit olurken, 14 asker yaralandı, 12 terörist de öldürüldü. Operasyon devam ederken, 2 askerin de teröristlerce yerleştirilen mayına basması sonucu şehit sayısı 10'a yükseldi.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler