Şemdinliden acı haber!

Şemdinli'den acı haber!

5 asker şehit, 1 asker yaralandı...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında askerler ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Ortaklar köyü kırsalında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 5 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı bildirildi.

BÖLGE ATEŞ ALTINA ALINDI
Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi'nde bulunan Irak sınırındaki Balkaya Dağlarında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı. Derecik Beldesi'nde bulunan askeri birlikler, bu sabah Irak sınırındaki Balkaya Dağlarında operasyon yaptıkları sırada bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında atışma çıkarken, Şemdinli ile Yüksekova ilçelerinden de bölgeye çok sayıda takviye birlik sevk edildi. Kobra helikopterler, teröristlerin bulunduğu bölgeleri ateş altına aldı.
 
TİM PUSUYA DÜŞTÜ
 
Şemdinli'de sınıra yakın noktada bulunan Süngütepe üs bölgesine PKK terör örgütü mensupları tarafından birkaç noktadan baskın gerçekleştirildiği öğrenildi. Roketler ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya, Süngütepe'de bulunan askerler karşılık verirken, yardım istendi.
 
Baskına uğrayan üs bölgesine yardıma giden Yüksekova Komando Birliği'nden bir tim, helikopterle güvenli bir noktaya indikten sonra teröristlerin arkasını sarmak üzere harekete geçti.
 
Bir süre arazide ilerleyip teröristlere yaklaşan tim, örgüt mensupların kurdukları pusuya düştü. Şehit olan 5 askerimizin kimlikleri belirlendi.
 
ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ;
-Üsteğmen Gökhan Korkut
 
-Uzman Çavuşlar Mehmet Bostancı
 
-Bekir Çavuş
 
-Bilal Akgün
 
-Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler