Senegal gruptan çıktı! Ekvador’u turnuvanın dışına itti

Senegal gruptan çıktı! Ekvador’u turnuvanın dışına itti

Senegal zoru başardı... Dünya Kupası A Grubu'nda gruptan çıkmak için galibiyete ihtiyacı olan Senegal, Ekvador'u 2-1 mağlup ederek Hollanda ile birlikte adını son 16 turuna yazdırdı.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda Ekvador ile Senegal, A Grubu’ndaki üçüncü ve son maçlarında karşı karşıya geldi. Galip gelen takımın bir üst tura adını yazdıracağı maçta kazanan 2-1’lik skorla Senegal oldu.

Uluslararası Halife Stadı’nda oynanan mücadele Ekvador’a beraberlik yetiyordu. Ancak maç başından sonuna etkili oynayan Senegal buna izin vermedi ve 3 puanı alarak gruptan çıkmayı başardı.

Maç öncesi Ekvador 4 puanla Hollanda’nın ardından ikinci sırada yer alıyordu. Senegal’in ise 3 puanı vardı. Mutlak kazanması gereken Senegal 44. dakikada Ismaila Sarr ile 1-0 öne geçti.

Soyunma odasına geride giren Ekvador ikinci yarı 67. dakikada Moises Caicedo ile duran toptan beraberliği yakaladı.

Ancak Senegal anından karşılık verdi. 70’te Kalidou Kouibaly ile bir kez daha öne geçen Senegal’de büyük bir sevinç yaşandı.

Kalan dakikalarda Ekvador beraberlik golünü bulamadı ve turnuvaya veda etti. Grubun diğer maçında da Hollanda Katar’ı 2-0 mağlup ederek 7 puanla gruptan lider olarak çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler