'Şeref yoksunu' değilseniz istifa edersiniz!

'Şeref yoksunu' değilseniz istifa edersiniz!

Çankırı'da yaşanan son 'iğrenç' olay gerçekten insan olanın sabrını taşıracak cinsten... Olayı 'detaylı haber' yapmaktan imtina ettim lakin bu satırları yazmak da boynumun borcu...

40 yıla yaklaşan bir süredir gazeteciyim. Mesleğim gereği toplumda yaşanan olayları kamuoyuna duyurma görevini elimden geldiği kadar yerine getirmeye çalışıyorum. Yaşanan her türlü AR’sızlığı HIRSIZ’lığı kamuoyu adına elimdeki mevcut imkanlar çerçevesinde takip edebilmenin gayreti içerisinde bir hayat yaşıyorum.

Bu güne kadar çok ahlaksızlık gördüm. Kendisinden iş isteyen vatandaşa ahlaksız tekliflerde bulunup, mesajlarla taciz eden donu düşük il başkanından tutun da, metresini yönetim kuruluna alıp, otel odalarında toplantı yapan siyasetçilere kadar birçok rezilliğe şahit oldum.

Belki de meslek hayatımda ilk defa bu habere konu olan olayı yazmaktan utanıyorum! Ancak AKP’li siyasetçiler hakkında ortaya saçılan 'donu düşük' ya da 'pornocu' iddialarının resmi kurumlara hatta eğitim kurumlarına yansımasının bir göstergesi olarak konuyu kamuoyuna şimdilik 'olayla ilgili detay' vermeden duyurmayı tercih ediyorum.

Gelelim ahlaksızlığın, vurdumduymazlığın ve de adam kayırmacılığın bugünkü vahim sonuçlarına!

Olay Çankırı’nın bir ilçesinde gerçekleşmekte. Elde ettiğim bilgilere göre bir zamanlar ilçenin en gözde okullarından birinde yaşanan müdür atamasıyla okulun profili her geçen yıl dibe vurduğu herkes tarafından bilinmekte.

Yapılan her türlü başvuru ve şikayete rağmen, hem ilçe hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarında oturan zat-ı muhteremlerin duyarsız kalışı yaşanan rezaletteki sorumluluklarını açıkça ortaya koyuyor.

Bir zamanların en güzide okulunda geçtiğimiz günlerde yaşanan skandal (!) savcılığa intikal etmiş durumda. İddialara göre yatılı okuyan 12. sınıf öğrencisi iki erkek öğrencinin para karşılığı ilçedeki esnaflarla cinsel ilişki yaşadıkları ortaya çıkıyor. Savcılığın olaya el koymasıyla birlikte para karşılığı erkek öğrencilerle ilişki yaşayan esnafın iş yeri mühürleniyor.

Pek tabii ki öğrencilerin emanet edildiği okulun müdürü ve yaklaşık 20 yıldır bulunmaz hint kumaşı gibi aynı koltuğu işgal eden ilçe milli eğitim müdürü yaşanan rezilliğin duyulmaması için her türlü tedbiri alıyorlar.

İşin ilginç yanı haber merkezimizin edindiği bilgiler arasında yaşanan rezalete gün be gün yaklaşılırken Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü’nün de olaylardan haberdar olduğu yönünde! Ve hatta söz konusu okul müdürü ile ilgili Çankırı’nın çiçeği burnunda milletvekiline de bilgi verildiği fakat vekilin de böylesi rezalet bir konuya duyarsız kaldığı iddia edilmekte!

Konunun detaylarına fazla girmeden Sayın Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş'a sorma zahmetine giriyorum:

"Sayın Vali; Vatandaşın 'eğitim amaçlı' olarak devlete emanet ettiği o gençlerin bu duruma düşmesinden vicdani sorumluluk duyuyor musunuz?

Olayın ulusal basında yer alması ile Çankırı’nın adının lekelenmesi sizi rahatsız etmeyecek mi?

Yaşanan 'oğlancılık' rezaletinden haberiniz var mı?

Yoksa niye yok?

Şayet varsa, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile birlikte okul müdürü neden hâla görevlerinin başında?"

Kamuoyunu bilmem lakin ben sadece bir T.C vatandaşı olarak yanıt bekliyorum...

Bilginize...

VEDAT BEKİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
51 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler