Şeyda Nur Karaoğlu kimdir? Cumhurbaşkanı danışmanlığına...

Şeyda Nur Karaoğlu kimdir? Cumhurbaşkanı danışmanlığına...

Cumhurbaşkanlığı ve Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu ile bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Şeyda Nur Karaoğlu Cumhurbaşkanı Danışmanlığına atandı.

Cumhurbaşkanlığı ve Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu ile bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Şeyda Nur Karaoğlu Cumhurbaşkanı Danışmanlığına atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararları uyarınca, Cumhurbaşkanı Danışmanlığına Şeyda Nur Karaoğlu getirildi. Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu üyeliklerine İbrahim Acarlı (Yargıtay), Ahmet Hüsrev Vural (Danıştay), Prof. Dr. Mahmut Koca (Ceza Hukuku), Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar (İdare Hukuku), Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu (Anayasa Hukuku), Av. Ünsal Toker (Türkiye Barolar Birliği), İsmail Kurul (Devlet Denetleme Kurulu Üyesi), Hayrettin Kurt (Hazine ve Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşaviri ve Muhakemat Genel Müdürü) ve Hakan Öztatar (Adalet Bakanlığı) atandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda açık olan iş müfettişliğine, gerçekleştirilen yeterlik sınavında başarı gösteren İş Müfettiş Yardımcısı Rahman Gülay’ın ataması gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer merkeze atandı. Dışişleri Bakanlığı’nda açık olan Dış Politika Danışma Kurulu üyeliklerine Mehmet Ferden Çarıkçı ve Aydan Yamancan’ın atamaları yapıldı.

ERDOĞAN'A 'BÜYÜKSÜN REİSİM' DİYEN İSİM
İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NE ATANDI!
Öte yandan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal da görevden alınırken, bu suretle boşalan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Barış Saylak atandı. 

Saylak, Muğla'nın Milas ilçesinde CHP'den belediye başkan adayı iken istifa ederek AK Parti'ye geçmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yerel seçim öncesinde yaptığı telefon konuşmasında kendisine "Önümüzdeki hafta grup toplantısında size gelmek istiyorum. Efendim bir emriniz var mı? Büyüksün Reis'im, büyük. Allah utandırmasın. Saygılar sunuyorum reisim" ifadeleriyle seslenmişti.

ŞEYDA NUR KARAOĞLU'NUN INSTAGRAM HESABI
Cumhurbaşkanı Danışmanlığına atanan Şeyda Nur Karaoğlu ile ilgili yapılan aramada kendisine ait bir Instagram hesabı bulundu. Bunun dışında Karaoğlu ile ilgili herhangi bir bilgi yok. Hesapta bugün için 384 takipçi mevcut ancak bu sayının önümüzdeki günlerde bir hayli artması bekleniyor.

seyda-nur-karaoglu-instagram-hesabi-resim-011.jpg

ŞEYDA NUR KARAOĞLU KİMDİR?
Cumhurbaşkanı Danışmanlığına getirilen Şeyda Nur Karaoğlu; 2011 – 2014 yılları arasında Londra Üniversitesi'nde bulundu. Ardından Harvard Üniversitesi, Jean Monnet Fransız Lisesi ve Colombia Üniversitesi'nde eğitim gördü. Şeyda Nur Karaoğlu Pazarlama Uzmanı olarak biliniyor. George Washington Üniversitesi'nde 2018 yılında İslamafobi ile alakalı makale kaleme aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler