Seyrantepe TEM'de zincirleme kaza

Seyrantepe TEM'de zincirleme kaza

TEM otoyolu Seyrantepe Mevkii, Ankara istikametinde iki kamyon ve bir İETT otobüsünün karıştığı zincirleme kazada 6 kişi yaralandı.

TEM Otoyolu Seyrantepe mevkii, Ankara istikametinde üç kamyon, bir İETT otobüsü ve bir otomobilin karıştığı kazada kamyonlarda ve otomobilde bulunan 6 kişi araçlarda sıkışarak yaralandı.

Kaza, TEM Otoyolu Maslak ayırımında saat 06.00 sıralarında meydana geldi.

Görgü tanıklarının iddialarına göre, Edirne istikametine ilerleyen 42 EZ 310 plakalı kamyon önünde seyreden Hami Coşkun’un kullandığı 18 AP 991 plakalı kamyona arkadan çarptı. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen kamyon daha sonra kontrolden çıktı. Bariyerleri aşan kamyon karşı yöne geçerek 34 JP 1897 plakalı kamyonetle kafa kafaya çarpıştı. Ankara istikametine ilerleyen 34 HR 1605 plakalı özel halk otobüsü ile 61 TK 574 plakalı otomobil de kaza yapan araçlara çarptı. Kafa kafaya çarpışan kamyon ve kamyonetin sürücüleri araç içerisinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ankara istikametinde trafiğin tamamen durması sebebiyle ekipler olay yerine ulaşmakta güçlük çekti.

tem-kaza-2-001.jpg

ARAÇTA SIKIŞAN SÜRÜCÜLERİ
İTFAİYE KURTARDI
Kaza yerine intikal eden ekipler, yaralıları kurtarmak için adeta zamana karşı yarıştı. Kazada yaralananlar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Araçta sıkışan iki sürücü ise itfaiyenin yaklaşık yarım saatlik çalışmasının ardından kurtarıldı. Durumları ağır olan sürücüler ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

KAZA TEM OTOYOLU’NU KİLİTLEDİ
Kaza sebebiyle TEM Otoyolu Ankara istikameti trafiğe tamamen kapandı. Kazaya karışan araçlarda bulunan malzemeler de yola döküldü. Belediye ekipleri de yolu temizlemek için uzun süre uğraştı. Olay yerine çağrılan vinç ve çekici yardımıyla araçlar olay yerinden yaklaşık 2 buçuk saat sonra kaldırılabildi. TEM Otoyolu’nda kilometrelerce uzunlukta araç kuyruğu oluştu.

Kazaya karışan 18 AP 991plakalı kamyonun şoförü Hami Coşkun, sağ şeritte Edirne istikametine ilerlediği sırada bir aracın kendi aracına arkadan çarptığını iddia etti. Sadece ses duyduğunu aktaran Coşkun, kendisine çarpan kamyonun karşı yöne geçtiğini görmediğini söyledi. Coşkun, çarpan kamyonun sürücüsünün uyumuş olabileceğini ifade etti. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler