Sezai Temelli: Savcılar yeni içtihat oluşturdular

Sezai Temelli: Savcılar yeni içtihat oluşturdular

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasına ilişkin genel merkezdeki parti meclisi toplantısının açılışında konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasına ilişkin genel merkezdeki parti meclisi toplantısının açılışında konuştu. Bir “zorba hukuku” ile karşı karşıya olunduğunu söyleyen Temelli, şunları kaydetti:

“Savcılar, Demirtaş tahliye edilmesin diye adeta yeni bir içtihat oluşturdular. Devam eden bir yargılama süreci içindeki dosyayı yeniden ele alarak, tutuklama kararı çıkardılar. Hiçbir hukukçu bunu anlamlandıramaz. Bunun vicdanen ve ahlaken kabul edilmesi zaten mümkün değil. Bütün Türkiye’ye çağrı yapıyorum, vicdan, ahlak sahibi herkes bu karara karşı çıkmalı. Buna hep beraber ‘dur’ demezsek bu adaletsizlik, vicdansızlık ve ahlâksızlık her yeri kaplamaya devam edecek. Kimse bundan kendini koruyamaz hale gelecektir. Bu tecrit hukukunu, bu OHAL’ci anlayışı, bu kayyım rejimini bir an önce sonlandırmalıyız.”

‘ANNELER BİZE GELECEK'
Temelli, Bakan Süleyman Soylu’nun HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’na gelerek, Diyarbakır’da annelere destek vermesiyle ilgili de “Annelerin duygularını sömürmeye çalışıyor. Cumartesi Anneleri, Barış Anneleri, şehit anneleri. Anneler HDP’ye gelecek tabii. Size gelecek halleri yok. Siz savaştan başka bir siyaset üretemeyen bir partisiniz. O yüzden hiçbir anne sizin kapınızı çalmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler