Sezgin Tanrıkulu yayınevi aramalarına sert çıktı

Sezgin Tanrıkulu yayınevi aramalarına sert çıktı

Ahmet Şık'ın kitap taslağıyla ilgili baskınlara CHP'den sert tepki geldi: Takunyalı faşizm...

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmasını değerlendirdi.

TAKUNYALI FAŞİZM

Türkiye'de artık kişi hak ve özgürlüklerinden bahsetmenin mümkün olmadığını belirten Anadol, "Hangi gazetecinin neyle suçlanacağı belli değil. Böyle bir ülke demokratik bir ülke değildir. Böyle bir ülkedeki rejimin adına takunyalı faşizm denir" dedi. Kemal Anadol, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, basın mensuplarının gözaltına alınması ile ilgili açıklamalarına ise, "Bunlar timsahın gözyaşlarıdır" dedi.

AKP'YE DESTEK VERENLER GÖRSÜN

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Ahmet Şık'ın neden tutuklandığının ortaya çıkmaya başladığını belirterek, yaşananlarının hukuksuzluk olduğunu ve bunların AK Parti'ye destek veren çevrelerce görünmesi gerektiğini ifade etti.

''TÜRKİYE'DE HUKUKİ GÜVENLİK AYAKLAR ALTINDA''

Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmalarıyla başlayan süreçle birlikte "Türkiye'de hukuki güvenlik hakkının ayaklar altında olduğunun tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığını" savunan Tanrıkulu, insanlık tarihinde sadece faşizm dönemlerinde yaşananların AK Parti iktidarında da yaşanmaya başlandığını iddia etti.

Tanrıkulu, şunları kaydetti: "Hitler, Musollini faşizminde bile bir kitap daha yayınlanmadan suçlu ilan edilmemiştir. AKP dünyada ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye'de
12 Eylül cuntasının uygulamalarını hatırlatan görüntüler artık canlı yayınlarla hafızalara kazınmaktadır. 9 yıllık AKP iktidarının özeti bütün Türkiye'yi olağanüstü hal rejimi ile yönetme başarı kazanmış olmalarıdır. Bunu tarihe not olarak düşüyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler