Shakespeare Müslümanmış ve adı ‘Şeyh Pir’miş

Shakespeare Müslümanmış ve adı ‘Şeyh Pir’miş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referans gösterdiği isimlerden sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu, William Shakespeare'in gerçek isminin "Şeyh Pir" dininin de İslam olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen fesli Kadir Mısıroğlu isimli şahıs, dünya edebiyatının önemli isimlerinden İngiliz William Shakespeare’in gerçek isminin “Şeyh Pir” olduğu dün akşam Beyaz TV’de katıldığı programda tüm dünyaya ilan etti. Daha önce tarihi olaylara ve kişiliklere ilişkin ortaya attığı çarpıcı iddialarıyla tanınan Mısıroğlu, ünlü yazarın, gizli bir Müslüman olduğunu da söyledi.

ÜNİVERSİTELER SESSİZ, BBC ŞİMDİLİK SUSKUNLUĞA BÜRÜNDÜ
Mısıroğlu’nun bu açıklamasının üzerinden saatler geçmesine rağmen Birgmingham Üniversitesi’ndeki Shakespeare Enstitüsü başta olmak üzere edebiyat dünyasındaki otorite sayılacak kuruluşlardan herhangi bir açıklama gelmemesi kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Reuters, AP, BBC gibi uluslararası basın kuruluşlarının da Mısıroğlu’nun yaptığı tarihi açıklamaları henüz ‘görmemesi’ dikkatlerden kaçmadı. Birgmingham Üniversitesi’ndeki sessizliğin bayram tatili nedeniyle olduğu ilerleyen günlerde yapılacak olağanüstü toplantının ardından kurumdan bir açıklama yapılabileceği konuşuluyor.

(DİKKAT: Bu haberde dikkate alınmayacak ‘gerçek olmayan unsurlara’ yer verilmiştir)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler