Siirt’te maden ocağında göçük: 3 işçi hayatını kaybetti

Siirt’te maden ocağında göçük: 3 işçi hayatını kaybetti

Siirt'te maden ocağında meydana gelen göçükte 3 işçi öldü, 2 işçi yaralandı.

SİİRT’in Şirvan ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Olay, gece saatlerinde Şirvan ilçesi Maden köyündeki özel şirkete ait bakır madeni ocağında meydana geldi.

Maden ocağında, henüz bilinmeyen bir nedenle göçük oldu. Göçükte, 5 işçi toprak altında kaldı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Göçük altında kalan işçiler, ekipler tarafından kurtarılarak Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Enkaz altından yaralı olarak çıkarılan Zekai Can Çalık (32) Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çalık, burada yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Enkaz altında bulunan Orhan Gültekin ve Emre Gökduman da çıkarıldı. Gökduman ve Gültekin de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yaralı 2 işçinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca maden ocağında meydana gelen göçüğe ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Y.K, A.T. ve D.A. gözaltına alındı.

VALİ KIZILKAYA’DAN AÇIKLAMA

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, maden ocağında yürütülen kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti. Vali Kemal Kızılkaya, açıklama yaptı. Kızılkaya, şöyle konuştu:

"Maden köyler sınırlarında faaliyet gösteren Eti Bakır Anonim şirketine ait bakır madeninde saat 01.25 sularında bir maden göçüğü meydana gelmiştir. Maalesef bu göçüğe maruz kalan 5 işçi kardeşimiz olmuştur. 5 kardeşimizden 2'si yara almadan kurtulmuştur.

Vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı kurtulan madenci kardeşlerimize geçmiş olsun diliyoruz. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.

Konuyu takip ediyoruz. Burada uzman ekiplerimiz, AFAD ekiplerimiz, arama kurtarma ekiplerimiz, jandarmamız ve tüm yetkililerimiz burada yakından takip ediyoruz. Tekrardan geçmiş olsun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler