Silvan'da operasyon: 4 kişi öldü

Silvan'da operasyon: 4 kişi öldü

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 4’e yükseldi.

Çatışmalarda önceki gün öldürülen Müslüm Tayyar’ın PKK eylemcisi olarak arandığı bildirildi. Önceki gün ölen Sertip Polat’tan sonra akşam saatlerinde yolda vurulan Engin Gezici (24) ile onu görüp yanına gidince çatışmanın ortasında kalan halası İsmet Gezici (55) de can verdi.

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDILAR
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde geçen salı günü üç mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araç ve kepçelerle mahallelere giden polis ekiplerine teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Çatışmaların sürdüğü mahallelerde önceki akşam yoldan karşıya geçmeye çalışan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici, silahla vuruldu. Gezici’nin vurulduğunu gören 55 yaşındaki halası İsmet Gezici de çatışmanın ortasında kalarak yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Engin Gezici ile İsmet Gezici hayatlarını kaybetti. İlçede önceki günkü günkü çatışmalarda da 20 yaşındaki Sertip Polat ve PKK’lı Müslüm Tayyar da öldürülmüştü.

31 PKK'LI ÖLÜ
Hakkâri Yüksekova’da PKK’ya yönelik hava destekli operasyonlar devam ederken, öldürülen terörist sayısı 31’e yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde dün yapılan açıklamada, operasyonla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

10 TERÖRİST DE TESLİM OLDU
“Yüksekova’da bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik olarak icra edilen operasyonda, 4 Kasım 2015 tarihinde etkisiz hale getirilen 15 teröriste ilave olarak, tespit edilen terörist hedeflerine düzenlenen hava harekatı ile 16 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir.”

Genelkurmay’ın 4 Kasım’da meydana gelen diğer gelişmelerle ilgili paylaştığı bilgiler de şunlar oldu: “Şırnak/Silopi’de PKK’dan kaçan 10 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Uludere’de, bir adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi. Viranşehir’de yol kontrolü esnasında bir PKK’lı terörist yakalanarak gözaltına alındı. Batman/Sason ve Kahramanmaraş/ Çağlayancedit kırsal alanında yapılan arazi aramalarında, muhtelif cins ve miktarda mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.”

22 MAHALLEDE SOKAK YASAK
PKK’lılara yönelik operasyonlar sürerken, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 22 mahallede dün saat 05.00’ten ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dicle’ye komşu Elazığ’ın Arıcak ilçesinde de bazı kesimlerde aynı saatten itibaren sokağa çıkma yasağı konuldu. Lice ve Hani ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ise kaldırıldı.

İKİ ŞEHİT DAHA
Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan ve Dicle ilçelerinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda iki polis şehit oldu. Silvan’da teröristler dün Özel Harekât polislerine keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açtı. Ağır yaralanan polis memuru Necmi Çakır, helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Ameliyata alınan Çakır, kurtarılamadı. Dicle’nin Görüse Dağı kesiminde de dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı, 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan askerlerden uzman çavuş Beytullah Tercan şehit oldu. Çatışmaların yaşandığı operasyonlar sırasında 1 PKK’lının da ölü ele geçirildiği belirtildi.

ÖPEREK KARŞILADI
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyon sırasında önceki gün çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil ve Jandarma Uzman Çavuş Caner Çelik dün gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in naaşı önceki gece uçakla memleketi Sinop Havalimanı’na getirildi. Şehidin köy muhtarı olan babası Recep Aparangil, oğlunun naaşını gözyaşları içinde bekledi. Baba Aparangil, askerlerin taşıdığı oğluna ait fotoğrafı defalarca öptü. Şehit Şehit Aparangil, memleketi Boyabat’ın Köprücek köyünde gözyaşlarıyla uğurlandı.

‘NEREYE GİTTİN OĞUL’
Jandarma Uzman Çavuş Caner Çelik de memleketi Ardahan'da toprağa verildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı getirilirken anne İsmigün Çelik, "Bizi bırakıp nereye gidiyorsun? Sen bize dal, meyve, yaprak verecektin evlat. Nereye gittin oğul" diye ağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler