Simav bir kez daha şiddetli sallandı

Simav bir kez daha şiddetli sallandı

Simav 19 Mayıs'taki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından gecenin ilk saatlerinde yeniden sallandı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, 19 Mayıs'taki 5,9 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, saat 00.13'te meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki en büyük artçı sarsıntı, bölgedeki vatandaşları tedirgin etti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 00.13'te merkez üssü Simav ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, Kütahya il merkezi ve Tavşanlı, Emet, Hisarcık, Şaphane, Pazarlar, Gediz ilçelerinde de hissedildi.

10,4 kilometre derinlikte oluştuğu belirlenen deprem, Simav'da özellikle çadır kentlerde yaşayan vatandaşları tedirgin etti.

Simav ve çevre ilçelerde az hasarlı ve hasarsız binalarda kalan vatandaşlar ise depremi hissettikten sonra sokaklara çıktı. Bazıları telaşla cep telefonlarıyla yakınlarından haber almaya çalışırken, kimilerinin ağladığı gözlendi.

Deprem, ilk belirlemelere göre, Simav'da mevcudun dışında herhangi bir hasara yol açmadı.
19 Mayıs'tan sonraki en büyük artçı sarsıntı, 5,0 büyüklüğünde 28 Mayıs'ta oluşmuştu.

SİMAV KAYMAKAMI ÜNAL:
Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, peş peşe meydana gelen 4,9 ve 4,4 büyüklüklerindeki depremler sonrası yaptıkları tespitlerde, ilçe merkezi, belde ve köylerden yıkılmış bir bina veya enkaz haberi gelmediğini söyledi.

Çadır kenti ziyaret ederek vatandaşlarla görüşen Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'tan sonra artçı şokların devam ettiğini anımsattı.

Depremi izleyen günlerdeki en büyük artçıların 5,0 ve 4,5 olduğunu, bugün de 4,9 ve 4,4 büyüklüklerinde iki deprem yaşadıklarını ifade eden Ünal, şöyle konuştu:

''Şu anda yapmış olduğumuz tespitlerde, gerek ilçe merkezimizden gerekse belde ve köylerimizden yıkılmış bir bina veya enkaz haberi gelmemiştir. Hastanemizde sadece yüksek tansiyon ve şeker hastalarıyla ilgili çok az bir yığılma olmuş. Halkımız zaten bilinç altına yerleşmiş olan deprem korkusunu unutmaya başlamışken depremi yeniden hatırladı. 'Deprem unutulduğu anda gelir' diye bir söz var. Bugün hakikaten bizim için öyle oldu. Evler tamir edilmeye, deprem unutulmaya başlanmıştı. 4,9 ile beraber şunu öğrenmiş olduk; deprem unutulmadı, burada Simav'da ayakta. Simavlılarımız biraz panik olmuştur ama inşallah bu günleri de aşacağız.''

SİMAV 1,5 SAATTE 34 KEZ SALLANDI
Simav'da, 4,9 ve 4,4 büyüklüklerindeki depremler dahil 1,5 saatte 2,5 ile 3,9 arasındaki büyüklüklerde 34 sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Simav'da saat 00.13'te 4,9, 00.28'de 4,4 büyüklüklerinde yaşanan depremler dışında 1,5 saatte 32 sarsıntı daha oldu.

En büyükleri saat 01.24 ve 02.41'de 3,9, en küçüğü ise saat 00.57'de 2,5 büyüklüklerindeki depremler, 3,8 ile 24,1 kilometre arasındaki derinliklerde meydana geldi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler