Şimdi de İsveçe ölü kuş yağdı!

Şimdi de İsveç'e ölü kuş yağdı!

İsveç'in Fallköping kentinde, yollarda çok sayıda kuş ölüsü bulunduğu açıklandı.

Fallköping sakinleri sabah uyandıklarında yollarda çok sayıda karga ölüsü ile karşılaşırken, görgü tanıkları ölü kuşların dün gece gökten düştüklerini söyledi.

Yaklaşık 100'e yakın ölü kuşu inceleyen İsveçli kuşbilimci Anders Wirdheim, bunların daha çok küçük karga benzeri kuşlar olduğunu, ölümlerin ağır kış şartlarından dolayı soğuk ve yiyecek bulamamaktan kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

Anders Wirdheim, kuş ölümlerinin herhangi bir zehirli yiyecekten kaynaklanmış olabileceğine de dikkat çekerken, kesin sonuçların yapılacak incelemelerden sonra anlaşılacağını kaydetti.

ABD'DE İKİ EYALETTE DAHA GÖZLEMLENDİ
ABD'de gökyüzünden ölü kuş yağması olayının boyutlarının daha da geniş olduğu, toplu kuş ölümlerinin ülkenin güneyinde birbirine komşu iki eyalette gözlemlendiği açıklandı.

Arkansas eyaletindeki Beebe adlı yerleşim biriminde, yılbaşı gecesi 1000 dolayında ölü Kırmızı Kanatlı Kara Kuş'un (blackbird) düştüğü açıklanmıştı. Ancak kasaba sakinlerinin, 4.000-5.000 arasında kuş ölüsü temizledikleri, olayın boyutlarının daha büyük olduğu belirlendi. Kuşların topluca neden öldüğü konusu henüz aydınlatılamadı.

Bu gizemli vakanın boyutları, aynı olayın güneydeki Louisiana eyaletinde de meydana geldiğinin ortaya çıkmasıyla daha da büyüdü. Sığırcık kuşlarının ve ABD'ye özgü bir kuş olan Kırmızı Kanatlı Kara Kuş'un topluca ölümüne bu eyalette de rastlandı. Arkansas'taki toplu kuş ölümlerinin olduğu Beebe kasabasının yaklaşık 580 kilometre güneyindeki Labarre kenti yakınlarındaki Point Coupee Parish adlı yerleşim biriminde pazartesi günü, yılbaşından 2 gün sonra, gökyüzünden bu iki türe ait yaklaşık 500 ölü kuş düştü.

Her iki olayın birbiriyle bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Arkansas nehri kıyılarında geçen hafta da 100.000'e yakın tambur balığının topluca öldüğü belirlenmişti. Balık ölümlerinin olduğu bölge, Arkansas'taki kuş ölümlerinin olduğu yere yaklaşık 160 kilometre mesafede.

'DİZİ GERÇEK OLDU' PANİĞİ
Gizemli ölümlerin kesin nedeninin anlaşılamaması internette ve basında birbirinden farklı senaryoları gündeme getirdi. ABD’nin biyolojik ve elektro-manyetik silahlar üzerinde yaptığı düşünülen deneylerin ekolojik dengeyi bozduğu öne sürülüyor. Ölümler ile ilgili en akıl almaz teoriyi ise Flashforward adlı Amerikan dizisinin gerçek olduğunu söyleyenler öne sürdü. Dizide, tüm dünyada insanlar 137 saniye boyunca baygın kalıyor ve bu sırada geleceklerini görüyorlardı. Dizinin ilk bölümünde de gökyüzünden binlerce ölü kuş düşüyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler