'Simitçi vekil' Akbaşoğlu ekranlar önünde matematikten fena çaktı!

AK Parti Grup Başkanvekili, Çankırı'nın milletvekili ve nam-ı diğer 'Simitçi vekil' Muhammet Emin Akbaşoğlu, Habertürk ekranlarında dün gece yayınlanan "Açık ve Net" programında sergilediği matematik hesabıyla milyonlar önünde resmen çuvalladı.

Habertürk kanalının dün gece Kübra Par'ın sunduğu "Açık ve Net" programının canlı yayın konuklarından, AK Parti Grup Başkanvekili Çankırı milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun enflasyon ile ilgili yaptığı açıklamalara programın sunucusu Kübra Par "Bu sözler sosyal medyaya düşer, o yüzden uyarmak istedim" yorumunda bulundu.

Türkiye’de ekonomik krizin küresel nedenlerinin olduğunu anlatan Akbaşoğlu, düşüncesini Avrupa’da artan enflasyon oranlarıyla açıkladı.

150 EURO'NUN YÜZDE 7'Sİ 750 EURO YAPARMIŞ!!!

Muhammet Emin Akbaşoğlu açıklamasında, "Fransa’da 150 Euro'ya yapılan alışveriş, yüzde 7’lere varan enflasyon sebebiyle artık 750 Euro yüzde 7 yani 7 kat" ifadelerini kullandı.

"Yüzde 6-7 artıyorsa 6-7 kat artmış olmaz ama..." sözleriyle Kübra Par araya girdi. Akbaşoğlu açılamasına devam etmesi üzerine Kübra Par "Bu sözler sosyal medyaya düşer o yüzden uyarmak istedim" ifadelerini kullandı.

Par, "Dediğinizin olması için enflasyonun yüzde 7 değil, yüzde 200-300 falan olması gerekir" dedi. 

Akbaşoğlu ise, "Yüzde 5'le, 6 ile çarptığınızda zaten o rakamı alırsınız" dedi. 

DOĞRUSU NEDİR?

150 Euro'luk bir alışverişin 750 Euro'ya yükselmesi için, ülkedeki enflasyon oranının yüzde 400 olması gerekiyor. Yüzde 7'lik bir artış ise, 150 Euro'luk bir alışverişin 160,5 Euro'ya yükselmesi anlamına gelir.

MİLLETVEKİLİNİN MATEMATİK HESABI (!)
SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU

Seçildiği ilk günden bu yana vesile olduğu sayısız hizmetleriyle Çankırı'yı ülkeye ve de dünyaya tanıtmada büyük başarılar (!) elde etmiş olan Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun dün gece Habertürk ekranlarında sergilemiş olduğu 'matematik' performansı Twitter'da 'trend topic' listesine girdi.

Akbaşoğlu ile ilgili  paylaşımlardan bazıları:

akbasoglu-01.jpg

akbasoglu-02.jpg

akbasoglu-03.jpg

akbasoglu-05-001.jpg

akbasoglu-03-001.jpg

akbasoglu-00.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler