Sinan Ateş cinayetinde tutuklu sayısı 10'a yükseldi

Sinan Ateş cinayetinde tutuklu sayısı 10'a yükseldi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden, 2'si özel harekat polisi 4 kişi tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

ANKARA'da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, 30 Aralık'ta, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde motosikletli şüphelinin silahlı saldırısına uğradı.

Başından vurulan Sinan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti, arkadaşı Bozkurt ise omzundan vurularak yaralandı. Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı. Daha önce adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, 1'i adli kontrolle serbest bırakıldı.

2'Sİ ÖZEL HAREKAT POLİSİ

Bugün emniyette ifade işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece haklarında tutuklama talep edilen 4 şüpheli hakkında karar çıktı. 4 zanlının tutuklanmasına karar verildi.

4 tutukludan 2'sinin özel harekat polisi olduğu öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN DANIŞMANINDAN ZİYARET

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Deniz Demir, Sinan Ateş’in ailesini ve mezarını ziyaret etti.

Twitter’dan bir de paylaşım yapan Demir, "Genel Başkanımızın talimatı ile Bursa’da, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı merhum Sinan Ateş’in ailesini ziyaret edip; sabır ve taziye dileklerimizi ilettim. Kelimelerin yetersiz kaldığı büyük bir acı... Mekanı cennet olsun..." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler