Sırada daha çok Kuşum Aydınlar var!

Sırada daha çok "Kuşum Aydınlar" var!

Bu ülkede gariplikler zincirine Çankırı Sulh Ceza Mahkemesinin 2010 / 362

sayılı kararı ile bir yenisi daha eklendi. Mahkeme, Aydın Demiröz vekili Av. Erkan Köroğlu tarafından adı geçen mahkemeden talep edilen ve "mahkemece" uygun görülen "Tarihi Çamaşırhanenin gölgesinde Kuşum Aydın Maceraları" adlı yazının "yayımdan kaldırılması" kararının uygulanmasını istedi. Ben de mahkeme kararını "bugün itibari" ile uygulamaya koydum. Ancak "mahkeme kararına" yapılacak itiraz ve yaşanacak gündem ile ilgili gelişmeleri önümüzdeki günlere bırakalım ve bugün içinde bulunduğum süreci şöylece bir gözden geçirelim!

DİJİTAL PAÇAVRAYI "HUKUKSAL" HALE GETİRMİŞLER
Sözü edilen yazı ile ilgili tarafımıza gelen "tekzip" metnini "hukuksal eksikliklerinden" dolayı eleştirmiş ve "dijital paçavra" olarak adlandırmış olmama karşın, yine de "iyiniyet gösterisi" olarak köşemde yayımlamıştım!

Ancak, başta A.D. olmak üzere konuyla ilgili göstermiş olduğum bu iyiniyet giderek "ters" tepiyor!

Şöyle ki; "Kuşum Aydın" tabirini kendisine yapılmış bir "hakaret" olarak kabul eden A.D. ve tekzip metnine "imza koyan" Av. Erkan Köroğlu "aslı astarı olmayan" mesnetsiz iddiaları ispatlamak zorundadır!

Öncelikli olarak "köşemden" sorduğum "Demka'nın "Dem"i Demiröz'ün (!) Ka'yı da sen açıkla!" şeklindeki çağrım bugüne kadar yanıtsız kaldı!

"Haberde yer aldığı gibi müvekkilim  hiçbir zaman bir şirketi olmamıştır." iddiasını bugün bile hala sürdürdüğüne göre, 48 saat içerisinde "Ka" ile ilgili bir açıklama A.D. tarafından yapılmadığı takdirde bunu da bu sayfalardan açıklayacağım!

Hem de "muhatabının" ağzından!

"... gazetecilik ruhundan tamamen uzak kalarak reklam paraları için gazetecilik yapan ve toplumda sevilen ve bir yeri olan müvekkilime yalan ve iftiralar ile saldırarak dikkat çekmeye çalışan ve bu haberlerin nemaları ile reklam gelirini artırma düşüncesindeki bu sözde gazeteciye..." 

Böyle diyor "tekzip" metninde A.D. ve avukatı Erkan Köroğlu!

Gazeteci ve gazetelerin "reklam" ve yayımladıkları "reklamların parasını" almak ne zamandan beri "suç" olmuş ki?

Gazetecinin "geliri" nedir?

Gazeteci nasıl yaşar?

Gazeteler "reklam gelirleri" ile yaşarlar ve "gazeteci" de bu reklam gelirlerinden elde edilen maaşla hayatını idame ettirir.

Hoş, bunun ötesinde Sözcü18.com yayıma girdiği Aralık 2009 tarihinden bu yana "reklam geliri" olmayan tek adrestir!

Bunu ben ispatlarım! Bunun aksini "ispatlamaya" da başta bu "tekzip" metnine imza koyan Av. Erkan Köroğlu olmak üzere A.D.'yi de davet ediyorum!

Bunun da ötesine geçeyim; "Tarihi Çamaşırhanenin gölgesinde Kuşum Aydın maceraları" başlıklı yazımda dile getirdiğim ancak açmadığım "konuların" altlarını doldurarak önümüzdeki günlerde sizlerin huzuruna getireceğim!

Madem ki, "ok yaydan çıktı" (!) hep beraber görelim Anyayı da Konya'yı da!

Hele hele "sözde gazeteci" ile "sevilen bir kişi" arasındaki farkı da kamuoyu çok yakında bu sayfalardan izlesin!

Her zaman söylerim, yeri geldi bir daha tekrar edeceğim: Demirden korksaydım trene binmezdim!

*  *  *

Çankırı Sulh Ceza Mahkemesinin aldığı "Tarihi Çamaşırhanenin gölgesinde Kuşum Aydın maceraları" başlıklı yazıya  "yayımdan kaldırma" cezasına en geç Çarşamba günü itiraz edeceğim. Konuyla ilgili hukukçu arkadaşlarımız dosyayı hazırlıyorlar. Bu itirazımızın neticesini de bu sayfalardan sizlerle paylaşacağım.

Onun dışında "tekzip" metinlerinin "iddiaya konu" edilen başlıklarla ilgili açıklamaya yer vermesi gerekirken, mahkemeye sunulan "tekzip metninde" benim gündeme getirdiğim konularla ilgili tek satır açıklama mevcut:

"Haberde yer aldığı gibi müvekkilim  hiçbir zaman bir şirketi olmamıştır."

Fazlasını zikretmeye gerek görmemiş zevahir!

Yine her zamanki gibi "günü kurtarma"nın gayretinde!

Hele hele "Çankırı ilinin Giden ve mevcut valisine, Çankırı ilinin Belediye başkanına, gazetecilik anlayışından uzak iftira ve yalanlar ile saldırmasının ..." cümlesi ile "avukatlığa" da soyunuyor Kuşum Aydın (!)

Destek araman gayet normal!

Çünkü "bastonsuz" gezme alışkanlığın hiç olmadı k?

Konumuz "Kuşum Aydın" olmasına karşın zat-ı muhterem, valileri ve belediye başkanını da kendi "kişisel" kavgasına dahil ediyor!

Sana ne! Özel Kalem Müdürlüğünden sonra şimdi de "avukat" kimliğine mi bürüneceksin! Yoksa, sözünü ettiklerinin "avukatı" yok da sen mi soyundun o işe!

"iftira ve yalanlar ile saldırmasının..."

Sen kimsin ya?

Karar mecii misin?

"Çankırı ilinin Giden ve mevcut valisine, Çankırı ilinin Belediye başkanına, gazetecilik anlayışından uzak iftira ve yalanlar ile saldırmasının..."

Bu cümlelerin karşılığını ispatlamakla mükellefsin... Aksi halde bu metnin muhataplarını bu sayfalardan ŞEREFSİZ ilan edeceğim!

Ve hayatım boyunca "severek" yaptığım bu mesleği, bundan böyle çok daha "severek" yapacağım...

Neden mi?

Sırada daha çok "Kuşum Aydınlar" ve de "Kuşum Aydın maceraları" mevcut da ondan!

Saygılarımla...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler