Şırnak'ta askeri personel taşıyan araç devrildi: 2 şehit, 45 yaralı

Şırnak'ta askeri personel taşıyan araç devrildi: 2 şehit, 45 yaralı

Şırnak Uludere kara yolu Balveren Beldesi mevkiinde askeri personeli taşıyan otobüs şarampole devrildi. Meydana gelen kazada, 2 askerin şehit olduğu, 45 kişinin yaralandığı belirtildi.

KAZA, sabah saatlerinde Şırnak - Uludere kara yolu, Balveren beldesi mevkinde meydana geldi.

Askeri personeli taşıyan ve ismi öğrenilemeyen sürücüsünün kontrolünden çıkan 73 FE 108 plakalı otobüs, şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Şırnak Valisi Osman Bilgin de kaza yerine gidip incelemelerde bulundu.

2 ASKER ŞEHİT OLDU, 44 ASKER YARALI

Ekiplerin yaptığı kontrolde 2 askerin şehit olduğu belirlendi.

Yaralı 44 asker ve sürücü ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye götürüldü. Yaralılardan 4'ünün durumunun 'ağır' olduğu öğrenildi. Otobüs, vinçle bölgeden kaldırılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

MSB'den yapılan açıklamada "Şırnak’ta meydana gelen araç kazasında, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş dört kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan yaşanan kazada şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu. Kazada Şehit olan askerlerimiz Balıkesir nüfusuna kayıtlı; Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk ve Van-Erciş nüfusuna kayıtlı; Sözleşmeli Piyade er
Muhammed Koçak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler