Son Dakika… Ahmet Davutoğlu’na AKP’den ihraç talebi

Son Dakika… Ahmet Davutoğlu’na AKP’den ihraç talebi

Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı'nın AKP'den kesin ihracı istendi.

AKP MYK’da Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı’nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle merkez disiplin kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verildi.

Ahmet Davutoğlu geçtiğimiz günlerde televizyonda yaptığı açıklamalarda, “Beni ihraç etmelerini beklemiyorum! Beni zaten tarihten ihraç ettiler. Bakın beni nasıl ihraç ettiler. Tebessüm ederek burayı açacağım çünkü ancak tebessüm edilebilecek bir şey. Kongre'de ben AK Parti delegesi yapılmadım” ifadelerini kullanmıştı.

İLK TEPKİ SELÇUK ÖZDAĞ'DAN GELDİ
AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verildi. Alınan karara ilk tepki Selçuk Özdağ’dan geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Özdağ, “Solcuların döneği, sağcıların haini hiç bitmiyor. En ufak bir eleştiri veya farklı değerlendirme olduğu zaman hemen davaya ihanet veya davadan dönmek etiketini yapıştır gitsin. Son dönemlerde AK Parti’nin içerisinde olduğu durum da bunun en tipik örneği. Bir şeylerin ters gittiğini, yanlış işlerin olduğunu söyleyenler dışlanıyor. Seçmen sandıkta net mesajlar veriyor ve bu mesaj maalesef algılanmıyor. ‘Seni kılıcımla düzeltirim ya Ömer!’ mucibince bir tavır takınıyorsun davaya ihanet ile suçlanıyorsun” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler