Son dakika... AK Parti'de kongre startı

Son dakika... AK Parti'de kongre startı

AKP, 2017'ye il, ilçe ve belde kongrelerini tamamlamış olarak girecek. Konuyla ilgili yazı teşkilatlara gönderildi.

Ülkenin iç ve dış siyaset gündeminden faydalanarak gidilecek bir 'baskın erken seçim'den kârlı çıkmayı düşünen AK Parti'de teşkilatlara 2017 Ocak öncesi kongrelerini tamamlamaları talimatı gönderildi.

'BASKIN SEÇİM' GELİYOR MU?
AK Parti'de yaşanan bu gelişme siyasi kulisleri hareketlenndirdi. Yapılan değerlendirmelerde AKP içerisinde yaşanan bu gelişme; öncelikli olarak teşkilatların FETÖ'cülerden arındırılması ve sonrasında (Nisan ya da Mayıs) aylarında 'baskın seçim' hazırlığı görüşünün öne çıktığı görüldü.

BAŞKANLIK REFERANDUMU VE YEREL SEÇİM İHTİMALİ YÜKSEK
Ülke gündeminin önemli siyasi tartışmalarından biri olan 'Başkanlık referandumu' ile yerel yönetimlerde 'başkanlık' koltuğunda oturan FETÖ'cü isimlerin AKP içerisinden temizlenmesi amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan 'erken yerel seçim' hazırlığına gidecek yolun öncelikli olarak teşkilatların yeniden dizaynı önemli rol oynuyor. 

2017 Ocak ayı öncesinde tamamlanması planlanan belde, ilçe ve il kongreleri sonrasında yerel 'başkanlık referandumu' ile yerel seçimlerin birlikte yapılabilmesi için AKP Grubunca TBMM gündemine kanun teklifinin de getirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler