Son dakika... Bakan Kurum, karantina altındayken Çankırı heyeti ile görüştü!

Son dakika... Bakan Kurum, karantina altındayken Çankırı heyeti ile görüştü!

Edinilen son dakika bilgisine göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, pandemi nedeniyle 14 günlük karantina altındayken Çankırı heyetini kabul ettiği ortaya çıktı. Başta Çankırı Valisi ve Belediye Başkanı'nın Covid-19 testine ihtiyaçları var...

Edinilen bilgilere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un testi pozitif çıkan bir bakanlık yetkilisiyle test öncesi bir görüşme gerçekleştirdiği ve buna istinaden kendisine 14 günlük karantina süreci uygulandığı ve Çankırı heyetinin de bu 14 günlük süre dolmadan gerçekleştiği öğrenildi.

ÇEVRE BAKANI KURUM, 14 GÜNLÜK KARANTİNA SÜRECİNİ YAŞIYORDU!
Edinilen bilgilere göre AKP Çankırı milletvekili S.Ç. ile birlikte Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'le birlikte 30 Kasım Pazartesi günü saat 16:00'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret eden Çankırı heyete, Bakan'ın karantina altında olduğu ve görüşme anında sosyal mesafe kurallarının ihlal edilmemesi gerektiği yönünde uyarı yapılmış. Daha da ileri gidilerek Çankırı'dan gelen foto muhabir(ler)i fotoğraf çekimi için odaya giriş izni verilmemiş.

ÇEVRE BAKANI'NIN ÇANKIRI BELEDİYESİ'NE VERDİĞİ DESTEK MÜJDESİ NEDEN 8 GÜN BEKLEDİ?
Haber Merkezimizin konuyla ilgili olarak sorduğu temel soru şuydu:

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Çankırı Belediyesi'ne başta Tatlıçay ıslah projesi ile Büyük Cami çevre restorasyonu ile ilgili vermiş olduğu yaklaşık 7 milyon TL'lik destek haberi neden 8 gün bekledi?

Kendisini yakından tanıdığımız ve heyete öncülük eden AKP'li vekil nam-ı diğer 'müptezel' S.Ç. böylesi bir gelişmeyi Bakanlık kapısından çıktıktan sonra kullandığı tüm sosyal medya araçlarıyla paylaşırdı!

O dahi bu paylaşım için 8 gün beklediyse, ortadaki bu durumun başka bir açıklaması olmalıydı?

BAKANLIK ZİYARETİ VALİLİK SİTESİNDE DE YAYIMLANMADI
Konu ile ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'nin yaklaşık 24 saattir yaptığı çalışma bizleri ilginç bilgilerle karşılaştırdı.

Öncelikli olarak Bakan Kurum'u ziyaret edenler arasında Çankırı Valisi Abdullah Ayaz da bulunuyor. Çankırı Valiliği sayfasına girdiğimizde konuyla ilgili tek bir haber olmadığı gibi, milletvekili S.Ç'nin sosyal medyada paylaştığı kareye benzer bir başka kare de valilik web sayfasında bulunmuyor!

Önümüzdeki sorular ve o sorulara aradığımız yanıtlar bizi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yakın çevresine yöneltti.

Yıllarca Ankara'da gazetecilik yapmanın getirisini görmenin zamanıydı... Ankara'daki genç meslektaşlarımıza uzandık ve Bakan Murat Kurum'un Çankırı heyetini makamında kabul ettiği 30 Kasım 2020 tarihinde yakın çalışma arkadaşının Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle 14 günlük karantina altında olduğu bilgisine ulaştık.

BAŞTA VALİ OLMAK ÜZERE HEYETTEKİ TÜM İSİMLERİN COVİD-19 TESTİ OLMASI GEREKİYOR

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler