Son Dakika... Çankırı Sağlık İl Müdürlüğü'ne vekaleten atama

Son Dakika... Çankırı Sağlık İl Müdürlüğü'ne vekaleten atama

Hüseyin Keskin'den boşalan Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna vekaleten Dr. Hüseyin Sarıkaya getirildi. Sarıkaya, Valilik görevlendirmesi ile dün yeni görevine başladı.

Opr. Dr. Hüseyin Keskin'in görevden ayrılması ile birlikte boşalan Çankırı Sağlık İl Müdürlüğü koltuğuna Valilik görevlendirmesi ile Dr. Hüseyin Sarıkaya getirildi. Sarıkaya, Sözcü18'e yaptığı ilk açıklamada "Hem şahsım hem de Çankırı için yeni görevim hayırlı olsun. Masamda bulduğum sorunların çözümü için gayret göstereceğim" dedi.

VEKİL MÜDÜR'DEN İLK İCRAAT!

cankiri-saglik-il-muduru-vekalet-makam-resim-010222.jpg

İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna vekaleten oturan Dr. Hüseyin Sarıkaya, ilk icraat olarak makam odasında oturduğu masanın arka planında değişikliğe gitti! Daha önce o koltukta 'müdür' olarak oturan Opr. Dr. Hüseyin Keskin'in duvardaki büyük Atatürk portresi üzerine, ilave yapan Sarıkaya, bir Atatürk portresi + bayrak + Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğraflarını yerleştirdi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMUŞ!
Dr. Sarıkaya'nın 2011, 2015 ve 2018 yıllarında yapılan genel seçimlerde AK Parti'den Aksaray milletvekili aday adayı olduğu da öğrenildi.

DR. HÜSEYİN SARIKAYA KİMDİR?
15 Haziran 1973 yılında Aksaray’da doğdu. Annesi Ortaköylü babası Şereflikoçhisarlı'dır. İlköğrenimini Aksaray Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda, ortaokulu Aksaray İmam Hatip Lisesi’nde ve lise öğrenimini de Aksaray Lisesi’nde tamamladı.

2001 Yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İkinci üniversite olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi ve Aksaray Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2003-2004 Yıllarında Genelkurmay Başkanlığı’nda Başhekimlik Birimi ve Komuta Kademesinde 'Tabip Teğmen' olarak askerlik görevini tamamladı.

2004-2005 Yılları arasında Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü Tıp Meslekleri ve 112 Şube Müdürü olarak çalıştı.

2005-2010 Yılları arasında 5 No’lu Sağlık Ocağı, Topakkaya Sağlık Ocağı, Yeşiltepe Sağlık Ocağı Sorumlu Hekimliği, Gülağaç Aile Hekimliği ve Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu Hekimliği görevlerini üstlendi.

2007-2009 Dönemleri arasında Başkent Üniversitesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı, Ufuk Üniversitesi Patoloji Ana Bilim Dalı, KTÜ Kardiyovasküler Cerrahi Ana Bilim Dalında tıpta uzmanlık sınavlarını kazandı ancak anne ve babasının sağlık sorunları nedeniyle öğrenimini tamamlayamadı.

2011 Genel Seçimlerinde AK Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı oldu.

2011-2015 Yılları arasında Aksaray Merkez İlçe Sağlık Grup Başkanlığı görevinde bulundu.

10 Şubat 2015 tarihinde 25.Dönem AK Parti Aksaray İli Milletvekilliği Aday Adaylığı için Sağlık Grup Başkanlığından istifa etti.

Birçok başarı belgesi ve sertifikası bulunan Dr. Hüseyin Sarıkaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Siyaset İletişim Danışmanlığı Sertifika Eğitimi aldı. Ayrıca ulusal ve yerel basında köşe yazarlığı yapmıştır.

İki adet şiir kitabı ve bir adet basılmış hikâye kitabı bulunan Dr. Hüseyin Sarıkaya orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
40 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler