Son dakika... Çankırı'da bir köy karantina altına alındı!

Son dakika... Çankırı'da bir köy karantina altına alındı!

Çankırı'ya bağlı Yapraklı ilçesi - Yukarıöz köyü vaka sayılarındaki artış nedeniyle bugün saat 12:00 itibariyle 14 gün süreyle karantina altına alındı.

Yapraklı Kaymakamlığı yaptığı son dakika açıklamasında; "Koronavirüs (Covid-19) görülen vakaların artması sebebiyle ilçemiz Yukarıöz Köyü, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile 13.09.2020 günü saat 12:00'den itibaren 14 gün süreyle karantinaya alınmış ve köyde karantina şartlarına uygun olarak her türlü tedbir alınarak uygulamaya geçilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

İşte o duyuru:

yaprakli-kaymakamlik-karantina-duyuru-resim-012.jpg

SON 3 GÜNDE 5 ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ
Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Yukarıöz köyünde son  72 saatte 5 Covid-19 ölümü gerçekleşti. 

Köyde gerçekleşen ölüm vakaları (son'dan başlayarak): Hüseyin Çataklı'nın eşi M. Çataklı, Resul Ayhan'ın eşi Ş. Ayhan, Şaban Çağlar, Hasan Aydemir eşi A. Aydemir, Yukarıöz eski belediye başkanı Ömer Karaca'nın eşi K. Karaca ve yine köy halkından Osman Dengi vefat etti.

Yukarıöz köyünde koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmazken sayının yetkilileri tedirgin edici boyutta olduğu tahmin ediliyor.

KAYMAKAM MEHMET KILIÇ'A ULAŞTIK
Öte yandan Sözcü18 Haber Merkezi, Yapraklı kaymakamlığına vekalet eden Kızılırmak Kaymakamı Mehmet Kılıç'a ulaştı. Yukarıöz köyü için alınan karantina kararının gerekçelerini sorduğumuz Kaymakam Kılıç; "Biraz önce Yukarıöz'den ayrıldım. Karar öncesi köyde 13 vaka vardı. Sirkülasyonun fazla ve köyün ilçeye mesafesini de gözönüne alarak 14 günlük karantina kararını almak zorunda kaldık. Geride bıraktığımız hafta içerisinde 5 de Covid-19 hastamızın vefatı bizleri tedirgin etti. Çevre köylerde vakalar azalırken Yukarıöz'de vaka sayısı sabit kalınca önümüzde başka bir seçenek yoktu" dedi.

"KORGUN VE KIZILIRMAK İLÇELERİNDE DURUM NEDİR?"
Halen Kızılırmak Kaymakamı olan Mehmet Kılıç, Salı gününden itibaren mesaisini Korgun Kaymakamı olarak sürdürecek. Halen vekaleten baktığı Korgun ve yeni kaymakam gelinceye kadar görevini sürdürdüğü Kızılırmak ilçesindeki koronavirüs rakamlarını da bizlerle paylaşan Kılıç; "Korgun'da mevcut vaka sayımız 25 ve hiç ölüm yok. Kızılırmak ilçemizde 3 ölümlü vakamız var. Bununla birlikte Merkez'de 8 ve köylerde de toplam 13 vaka ve aldığımız önlemlerle koronavirüs mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler