Son dakika... Çankırı'da bir mahalle karantina kararı

Son dakika... Çankırı'da bir mahalle karantina kararı

Çankırı Merkez'de Esentepe mahallesi bu gece saat 00:00'dan itibaren karantina altına alınıyor.

Konuyla ilgili olarak Çankırı Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Çin’in Vuhan kentinden yayılarak tüm Dünya’yı etkisi alan Koronavirüs (Covid-19) salgını ülkemizi de tehdit etmeye devam etmektedir. 

Bu hastalığın yayılmasının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla 04.05.2020 tarihinde Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Covid-19 salgınının ilimizde yayılmasını engellemeye yönelik tedbirler kapsamında aşağıdaki kararı almayı uygun görmüştür:

'İlimiz Esentepe Mahallesinde Koronavirüs (Covid-19) pozitif vakalarının yoğunlaşması nedeniyle halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri kapsamında 04.05.2020 tarihi, saat 24.00’ten itibaren Esentepe Mahallesinin giriş ve çıkışlarının kapatılarak, 14 gün süre ile karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına, gerekli tüm tedbirlerin alınarak uygulanmasına' karar verilmiştir."

MAHALLE BOŞALMAZ MI?
Çankırı Valiliği'nin Esentepe mahallesi ile ilgili olarak yaptığı açıklama saati ile karantina uygulamasının başlayacağı saat arasında yaklaşık 5 saatlik bir zaman dilimi mevcut. Alınan kararın açıklanması ile birlikte karantinanın uygulanacağı gece 00:00'a kadar Esentepe Mahallesi'nde yaşayan çok sayıda vatandaşın mahalle sınırları dışına çıkması çok mümkün. Umarız yetkililer yaşanması muhtemel olan bu soruna alınacak güvenlik önlemleri ile engel olurlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler