Son dakika... Çankırı'da tuz maden ocağında feci ölüm

Son dakika... Çankırı'da tuz maden ocağında feci ölüm

Edinilen son dakika bilgisine göre sabah saatlerinde Sülüklü bölgesindeki tuz maden ocağında patlatılan dinamit sonrası çalışan işçi Duran A.'nın üzerine ağır bir kütlenin düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre Safirtuz A.Ş'ye ait Sülüklü mevkiinde tuz maden ocağında bugün saat 14:00 dolaylarında meydana gelen olay sonrası Duran A. (33) evli ve 2 çocuk babası işçi olay yerinde can verdi. Tuz maden ocağında yaşamını yitiren Duran A.'nın son bir yıldır şirkette çalıştığı öğrenildi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR
Yaşanan elim olayla ilgili olarak Çankırı Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasını sürdürdüğü ve aileye ölümü ile ilgili raporun henüz verilmediği de gelen bilgiler arasında.

YETERLİ İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMLERİNİN ALINMADIĞI DA İDDİA EDİLİYOR
Öte yandan maden ocağında patlama sonrası yaşamını yitiren Duran A.'nın olması gereken iş güvenliği ortamından uzakta çalıştırıldığı ve patlama sırasında başında kask olmadığı iddia edilmekte. 

SAFİRTUZ'DAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Haberimizle ilgili olarak Safir gıda Maden Pazarlama Nakliyat İnşaat İthalat İhracat San. Tic. Ltd. Şti'nden Çankırı Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen bilgilendirme yazısı tarafımıza iletildi. 

Açıklamada; "İlimiz Germece Köyü Mevkiinde bulunan 64286 ruhsat numaralı Kaya Tuzu Maden İşletmemizde 27.04.2020 tarihinde saat 12 sularında maden içerisinde tavandan parça düşmesi sonucu bir çalışanımız olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Olay görülür görülmez 112'ye ve jandarmaya bildirilmiş olup olay yerinde adli makamlarca gerekli incelemeler yapılmıştır. Bilgilerinize arz ederim." denilmekte.

İşte o bilgilendirme yazısı:

safir-tuz-aciklama-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler