Son dakika... Çankırı'nın Yapraklı ilçesi için 'karantina' kararı alındı

Son dakika... Çankırı'nın Yapraklı ilçesi için 'karantina' kararı alındı

Çankıırı Valiisi Hamdi Bilge Aktaş başkanlığında toplanan Çankırı İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27 ve 72. Maddelerine istinaden aşağıdaki kararın alınması uygun görüldü. İşte o karar...

"YAPRAKLI İLÇEMİZ İL HIFZISIHHA KURULU KARARI İLE KARANTİNA ALTINA ALINMIŞTIR

Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak nitelendirilen Koronavirüs (Kovid-19) salgınından kaynaklanan olumsuzlukların yapraklı ilçemiz için bir tehdit unsuru olmasının önlenmesine yönelik olarak, Valimiz Sayın Hamdi Bilge AKTAŞ başkanlığında toplanan Çankırı İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27 ve 72. Maddelerine istinaden aşağıdaki kararın alınması uygun görülmüştür.

“İlimiz Yapraklı ilçesine yurtdışından ve diğer illerden çok sayıda vatandaş girişlerinin olması nedeni ile halk sağlığını korumak ve Koronavirüs (Kovid-19) salgınının kontrolünü sağlamak amacıyla Yapraklı ilçemizin giriş ve çıkışlarının 10.04.2020 tarihi Cuma günü saat 24.00’dan itibaren kapatılarak ilçenin tamamının 14 gün süre ile karantina altına alınmasına, İstisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına, gerekli tüm tedbirlerin alınarak uygulanmasına” karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler