SON DAKİKA: Çerkeşte neler oluyor!

SON DAKİKA: Çerkeş'te neler oluyor!

Çerkeş İlçe Emniyet Müdürlüğü Çankırı'dan takviye

kuvvet istedi.

Bugün sabah saatlerinden itibaren Çankırı Merkez'den bölgeye gelen yaklaşık 50 kadar polis, Hey Tekstil'e giriş - çıkışı kontrol altında tutuyor.

Haber merkezimizin elde ettiği ilk bilgilere göre, Hey Tekstil'in Çerkeş tesislerinde çalışan personel ile şef ya da idareci pozisyonundaki yetkilinin karşılıklı tartışması ve olayların bundan sonrasında beklenmeyen şekilde büyümesi.

Yaşanan olaylar üzerine Aynur Bektaş'ın eşi Süreyya Bektaş'ın Çerkeş'e geldiği ve halen fabrikada bulunup, işçilere hitaben bir konuşma yaptığı yönünde.

GERGİNLİĞİN ALTINDA YATAN NEDEN BELLİ OLDU
Hey Tekstil Çerkeş tesislerinde işçiler ile yönetim arasındaki huzursuzluğun nedeni işçilere 2 aylık maaş + mesai ücretlerinin ödenmemesi olarak ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak akşam saatlerinde fabrikadan ayrılan işçiler ilçe merkezine topluca yürüdüler. Burada polisin uyarısıyla karşılaşan işçiler dağılarak, daha sonra Belediye nikah salonunda toplandılar. Burada işçilere hitaben bir konuşma yapan Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan "Hey Tekstil dünya çapında bir marka ve sahibi Aynur hanım bu sıkıntılı durumu en kısa zamanda düzeltecektir." derken, işçilerin direnişi sırasında çevreye ve fabrikaya zarar vermemelerinden dolayı teşekkür etti.

İŞÇİLER KARARLI
Toplantıda işçiler adına söz alan bir çalışan ise "İki aydır maaş alamıyoruz. Bizim de çoluk çocuğumuz var ve zor durumdayız. Asgari ücretle çalıştığımız halde maaşlarımız ve mesailerimiz ödenmiyor. Fabrika yönetimi ile yaptığımız son toplantıda söz verildi ancak bu sözün takipçisiyiz. Verilen sözlerin yerine getirilmemesi durumunda, işyerlerine kapanıp kalıcı olarak eylem yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler