Son dakika: Cezayir'de 257 kişiyi taşıyan uçak düştü!

Son dakika: Cezayir'de 257 kişiyi taşıyan uçak düştü!

Cezayir'de Boufarik Havalimanı yakınlarında bir askeri uçağın düştüğü açıklandı. Yerel kaynaklardan alınan ilk bilgilere göre uçakta 257 askerin bulunduğu öne sürüldü.

Cezayir'in Bufarik bölgesinde askeri uçak düştü. Cezayir devlet televizyonu uçakta ölü sayısının 257 olduğunu duyurdu. El Arabiya televizyonuna konuşan bir askeri yetkili kazada kurtulan olmadığını söyledi. Uçakta Batı Sahra'da bağımsızlık isteyen Cezayir destekli Polisario Cephesi üyeleri de bulunuyordu.

Cezayir'e ait bir askeri uçağın Boufarik Havaalanı'nda düştüğü açıklandı. Uçakta en az 257 askeri personelin hayatını kaybettiği belirtildi. Boufarik bölgesi Cezayir'in başkenti Cezayir'e 30 kilometre uzaklıkta.

Ülkenin güneybatısındaki Bechar'a gitmeye hazırlanan Sovyet yapımı 'Ilyushin-76' model uçağın kalkıştan birkaç dakika sonra yere çakıldığı belirtildi.

El Arabiya televizyonuna konuşan bir askeri yetkili kazada kurtulan olmadığını söyledi.

CEZAYİR DESTEKLİ POLİSARİO CEPHESİ ÜYELERİ DE VARDI
Yetkililere göre, uçakta Batı Sahra'da bağımsızlık isteyen Cezayir destekli Polisario Cephesi üyeleri de bulunuyordu.

Yerel televizyon kanallarının geçtiği görüntülerde, uçağın enkazından yoğun siyah duman yükseldiği, devlet görevlileri ve bir grup insanın da yardım çalışmalarını izlediği görüldü.

Cezayir Savunma Bakanlığı, kaza ile ilgili soruşturma başlatılacağını açıkladı.

cezayir-ucak-dustu-resim-04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler