Son dakika... Dayakçı Okul Müdürü'ne ödül gibi tayin!

Son dakika... Dayakçı Okul Müdürü'ne ödül gibi tayin!

Çankırı ili Yapraklı ilçesi Yukarıöz ortaokulu Müdürü Ömer Ünal'ın görevden alınması (!) hikayesi ve sonrasında kendisiyle ilgili yapılan ödül gibi 'il içi atama'ya Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı...

Çankırı'nın Yapraklı ilçesi Yukarıöz ortaokulunda 8 Mart 2019 Cuma günü meydana gelen olayın görüntülerinin ulusal medyada yer almasıyla birlikte oluşan gündem her saat itibariyle beraberinde yeni ilginçlikleri ortaya çıkartıyor.

'Dayakçı Müdür' Ömer Ünal'ın öğrencilere karşı gerçekleştirdiği eylem görüntülerinden sonra ulusal TV kanallarında ve internet medyasında yaşanan gelişmelerden sonra Milli Eğitim Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada "... Olayla ilgili olarak Bakanlığımız müfettişleri tarafından başlatılan inceleme/soruşturma sonucu söz konusu kişinin yöneticilik görevi üzerinden alınmış olup, hakkındaki adli süreç devam etmektedir." dedi.

SÖZCÜ18 HABER MERKEZİ FİKRİ TAKİPTE
Sözcü18 Haber Merkezi, kamuda mesai saati olmamasına karşın gün boyu yaptığı görüşmelerden sonra elde ettiği bilgileri okuyucusu ile paylaşıyor.

Yukarıöz köyü ilköğretim okulunda 'görevlendirme' talimatı ile Okul Müdürlüğü görevinde bulunan Ömer Ünal, MEB Müfettişlerinin yaptıkları inceleme sonrasında hakkında 'görevden alınması' ve il içi tayini isteniyor! Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı çalışma ile 3 hafta önce Ömer Ünal'ı Merkez TOKİ Ortaokulu'na 'ingilizce' öğretmeni olarak atanıyor!

omer-unal-yaprakli-ortaokulu-dayakci-mudur-resim-05.jpgİDDİALARA GÖRE YAPRAKLI İLÇE MİLLİ EĞİTİM
'GÖREVDEN ALMA' TEBLİGATINI GECİKTİRDİ!
Haber Merkezimizin elde ettiği bilgilere göre Mayıs ayı ilk haftasında Merkez TOKİ Ortaokulu idarecilerinin Çankırı'da bazı ilgili kişileri arayarak "Okulumuza Yapraklı'daki icraatleriyle bilinen problemli kişi atanmış! Biz böyle bir eğitimciyi okulumuzda istemiyoruz" (!) şeklindeki şikayetlerine karşın, bugün kendisiyle görüştüğümüz Yapraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Balta "Yukarıöz köyü ilkokul müdürü hakkında 'görevden alınma' yazısı Perşembe (23 Mayıs 2019) günü geldi! Kendisine tebligat yapıldı. Ancak okulun demirbaşları onun üzerinde olduğu için, 'demirbaş kaydı'nın devri gerekiyor! Biz de bu devir işlemini bekliyoruz!" derken, "Görevden alınan müdür nereye tayin edildi?" şeklindeki sorumuza "Ben bu sorunuza cevap veremem! Nereye atandığını İl Milli Eğitim Müdürlüğünden almalısınız" dedi.

Elde ettiğimiz bilgiler çerçevesinde haber yayına hazırlandığı andan itibaren 3 hafta önceye gittiğimiz zaman tarihler 4 ya da 5 Mayıs'ı gösteriyor! Bu tarihlerde Merkez'deki TOKİ Ortaokulu yöneticilerine giden 'atama' kararı nasıl oluyor da Yapraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bilgisayarı ekranına düşmüyor! Tabi ki bu durum normal değil! Ömer Ünal'ın 'görevden alınma' ve 'yeni atama' kararı TOKİ Ortaokulu bilgisayarına hangi saatte düştüyse Yapraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekranına da o saatte düşmüş olmalı!

Burada yaşanan ya da 'yaşanmadığı' iddia edilen gerçeğin arkasında Yapraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün de Yapraklılı, görevden alınan 'dayakçı' Okul Müdürü'nün de Yapraklılı olması böyle bir sonucu doğurmuş olabilir mi?

Bizimkisi sadece ve sadece bir varsayım! Takdir ve yorum okuyucunun...

'DAYAKÇI MÜDÜR' BİR GECE NEZARETTE KALMIŞ VE MAHKEMENİN VERDİĞİ
'DENETİMLİ SERBESTLİK' YASASI ÇERÇEVESİNDE SERBEST KALMIŞ!

Öte yandan yaşanan üzücü olayın yaşandığı 8 Mart 2019 Cuma gününe gidersek; O gün yaşanan olay sonrasında öğrenci velisinin şikayeti ile harekete geçen adli süreçte 'dayakçı' okul müdürü jandarma tarafından gözaltına alınmış ve bir gece nezarette kalmış. Ömer Ünal; Ertesi gün çıkarıldığı mahkemece, "adli kontrol" şartıyla serbest bırakılıyor. Ünal o tarihten itibaren pazartesi günleri karakola giderek imza atıyor.

VE ÇANKIRI VALİLİĞİNDEN 'ÖDÜL' GİBİ AÇIKLAMA!
Çankırı Valiliği de 'dayakçı müdür' ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kendisine "disiplin yönünden aylıktan kesme cezası" (!) verildiğini belirtti! İşte o açıklama:

"İlimiz Yapraklı ilçesi Yukarıöz Köyü İlkokulu'nda 8 Mart 2019 günü Okul Müdürünün İstiklal Marşı töreni öncesinde öğrencileri darp etmesi üzerine, olayın akabinde ilgili hakkında idari soruşturma başlatılmıştır.

Maarif Müfettişlerince yapılan soruşturmada Okul Müdürünün suçu sabit olduğundan;

a) Disiplin yönünden, 657 sayılı Kanunun 125. maddesinin C/I bendine göre aylıktan kesme cezası ile cezalandırılmıştır. 

b) İdari yönden, üzerinden yöneticilik görevi alınarak  öğretmen olarak ataması yapılmıştır.

Öte yandan yapılan soruşturma neticesinde 26 Mart 2019 tarihinden itibaren okul müdürünün adli kontrol altına alınmasına karar verilmiştir ve bu durumu devam etmektedir. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

'DAYAKÇI MÜDÜR'ÜN ÖĞRETMENLİK FORMASYONU ELİNDEN ALINMALI!
ALINMIYORSA DA UZUN BİR SÜRE AÇIKTA KALMALI!

'Öğrenciye dayak' gerekçesi ile müdürlük görevinden alınan Ömer Ünal'ın bu dönem içerisinde 'ingilizce öğretmeni' olarak Çankırı Merkez'de bir okula atanması tam anlamıyla skandaldır! İdari olarak aldığı disiplin cezalarına ilaveten Ömer Ünal'ın 'öğretmenlik formasyonu' elinden alınamıyorsa, kendisinin açığa alınarak bu süre içerisinde de 'psikolojik tedavi' görme şartı getirilmelidir.

Böylesi bir kararın hem eğitim camiasını hem de bu camiaya olan saygınlığı artıracağı kanaatindeyiz.

Bu arada Ömer Ünal'ın Çankırı Merkez'de bir okula yapılan atamasıyla ilgili olarak MEB'in "Hizmetin gereği olarak yapılabilecek yer değiştirmeler" Madde 50'inin 1'inci fıkrasını hatırlayalım:

"Haklarında yapılan adli veya idari soruşturma sonucunda o yerde kalmasında sakınca görülen öğretmenlerden görev yeri il içinde değiştirileceklerin atamaları, görevli oldukları yere göre sırasıyla ALT hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına; görev yeri il dışına değiştirileceklerin atamaları ise, zorunlu çalışma yükümlülükleri de dikkate alınarak alanlarında öğretmen ihtiyacı olan eğitim kurumlarından birine yapılır."

NOKTA

ÖZÜR: Haber metnimizde yer alan 'M.K.E Tophane İlkokulu' ibaresi, haber kaynağımızın 'atama noktası' ile ilgili verdiği bilginin istem dışı olarak iletildiğini; 'dayakçı müdür'ün atamasının Merkez'teki TOKİ Ortaokulu olduğu bilgisini teyit etmesiyle değiştirilmiştir. Bu düzeltme için okuyucularımızdan ÖZÜR dileriz. (V.B)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
54 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler