Son dakika haberi… Türk Tabipler Birliği yönetimine gözaltı

Son dakika haberi… Türk Tabipler Birliği yönetimine gözaltı

CHP milletvekili Ali Şeker, Afrin harekatı için "savaş bir halk sorunudur" diyen Türk Tabipler Birliği yöneticileri hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

"Savaş bir halk sağlığı sorunudur" ifadesini kullanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerin sabah 6.30 sularında evleri polis tarafından basıldı. Aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel'in de olduğu 11 kişi, gözaltına alındı. Tükel, gözaltına alındıktan sonra polis nezareteinde Çap Tıp fakültesine götürüldü. Polis buradaki ofisinde de arama yapıyor.

 Evleri basılıp, arama yapılan TTB Merkez konseyi üyesi doktorlar

TTB Başkanı Raşit Tükel

Merkez Konsey üyeleri, Sezai Berber, Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Şeyhmus Gökalp, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş, Nazım Yılmaz

İLK TEPKİ CHP'DEN
Gözaltılara ilk tepki CHP'den geldi... CHP milletvekili Ali Şeker, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda TBB üyelerine destek mesajı yayınladı.

CHP milletvekili Ali Şeker “TTB Başkanı Raşit Tükel ve Yönetim kurulu üyelerinin gözaltına alan ceberrut iktidara boyun eğmeyeceğiz.  12 Eylül 1980'in üzerinden 37 yıl geçti ve faşizm yine bu ülkeyi hedef alıyor. Zulmün karşısında İnsanlık kazanacak barış kazanacak.” diye tweet attı.

İlerihaber'in haberine göre, TTB Merkez Konseyi üyesi Şeyhmus Gökalp, bütün merkez yöneticilerinin evine ve TTB Genel Merkezi’ne de polisin baskın düzenlediğini söyledi.

GÖKALP: YAŞAMI SAVUNMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ!
Kendisinin de evde beklediğini belirten Gökalp, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Yaşar Ulutaş, Nazım Yılmaz ve Funda Obuz’un gözaltına alındığını söyledi. Gökalp, “Biz yanlış bir şey yapmadık, doğru bir şey yaptık” dedi. Gökalp, sözlerini “Biz yaşamı savunmaktan asla vazgeçemeyiz” mesajıyla tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler