Son dakika... Yapraklı'da orman yangını

Son dakika... Yapraklı'da orman yangını

Edinilen son dakika bilgisine göre Çankırı'nın Yapraklı ilçesi Dedeköy mevkiinde başlayan orman yangını tehlikeli bir şekilde hızla büyümekte. Bölgeye itfaiye aracının girmesi coğrafi şartlardan dolayı imkansız...

Edinilen son dakika bilgisine göre Çankırı ili Yapraklı ilçesi Dedeköy mevkiinde bugün saat 14:00 dolaylarında nedeni henüz belirlenemeyen bir orman yangını başladı. Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör'den edindiğimiz bilgiye göre başta Çankırı Belediyesi olmak üzere Yapraklı ve Ilgaz belediyelerinin itfaiye ekipleri yangın bölgesine doğru giderken bölgenin coğrafi konumu nedeniyle olay yerine fazla yaklaşmalarının mümkün olmadığı belirtildi. 

Orman Bakanlığı ile irtibata geçildiğini belirten Başkan Güngör "Bakanlık havadan söndürme imkanı veren helikopteri gönderdiğini belirtti" demekle yetindi.

Yangını söndürme çalışmalarına bölgede yaşayan vatandaşların da katıldığı gelen bilgiler arasında.

yaprakli-dedekoy-orman-yangini-resim-012222.jpg

yangin-cerkesden-gorulmekte-resim-012.jpg
Yangın Çerkeş'den de görülmekte...

ILGAZ BELEDİYE BAŞKANI YANGIN BÖLGESİNDE
Yangın ihbarının yapıldığı ilk dakikalardan sonra olay yerine Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ulaştı. Ilgaz Belediyesi'ne ait itfaiye araçları ile yangın bölgesinden gelişmeleri an be an takip eden Öztürk "Rüzgar nedeniyle yangının büyümesinden endişe ediyoruz. Bölge milletvekilimiz Salim Bey de benimle birlikte. Bakanlıktan helikopter istedik. Orman Bakanlığı personeli ve gönüllü vatandaşlarımızla birlikte söndürme çalışmalarına destek veriyoruz" dedi.

mehmet-ozturk-olay-yerinde-resim-012.jpg

YANGINA HAVADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

afad-orman-yangini-yaprakli-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler