Son güne kadar bekleyeceğim!

Son güne kadar bekleyeceğim!

22. Dönem Ak Parti Çankırı milletvekili Tevfik Akbak, seçim gündemine ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Çankırı kamuoyunda Ak Parti'den kimlerin milletvekili aday adayı olup olmayacağı konusunda sürdürülen tartışmaların göbeğindeki isim Tevfik Akbak "Aday adayı olma konusunda çok istekli değilim" dedi.

Ak Parti Genel Merkezince yapılan açıklamaya göre, milletvekili aday adaylığı süreci 15 Mart tarihi itibariyle son bulacak. Sürenin böylesine kısa olduğu gözönüne alındığında, bugün için "ben aday adayıyım" diyenlerin sayısı milletvekilleriyle birlikte 3'ü geçmedi. Ancak isimleri üzerinde yoğun spekülasyon yapılanlar arasında 22. Dönem Ak Parti Çankırı milletvekili olarak TBMM'de görev yapan Tevfik Akbak ilk sıralarda yer alıyor.

ÇOK İSTEKLİ DEĞİLİM
Sözcü18 haber merkezi Akbak'a ulaştı ve kendisine "aday adayı olup olmayacağını" sordu. Akbak "Süreçle ilgili takvim ortada. Son güne kadar bekleyeceğim. Ancak bugün itibariyle hayli kararsızım. Şöyle ki, yeniden adaylık konusunda çok istekli değilim. Çevremdeki bazı arkadaşlar hayli ısrarcı. Her insanın belirli bir destekleyici grubu olduğu gibi benim de tekrar parlamentoda görev yapmamı isteyenler var. Samimiyetle söyleyebilirim ki ben çok istekli değilim. Bunlar samimi ifadelerim" dedi. Tevfik Akbak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün için tekrar aktif siyasetin içerisinde olma isteğim yüzde 10 bile değil. Bu durum aday adayı olmayacağım anlamına gelmesin. Ülkedeki genel konjoktür ile birlikte Çankırı'daki havayı çevremdeki dostlarımla istişare ederek kararımı vereceğim."

LİSTEYE KİMİ KOYSAN AK PARTİ 2-0 ALIR!
Akbak'a "Çankırı'daki hava derken, Ak Parti'nin 2 milletvekili çıkarıp çıkarmayacağını mı değerlendiriyorsunuz?" sorumuza "Çankırı'da Ak Parti listeye kimi koyarsa koysun, 2-0 alır götürür.
Çankırı seçmeni kişilere bağlı oy kullanmıyor, partiye göre kullanıyor. Bazı bölgelerde adaylar ön plana çıkabilir ama, bizde böyle değil. Çankırı'da Tevfik beyi listeye koymadılar diye, Ak Parti'ye oy vermemezlik olmaz." dedi.

22. DÖNEM Mİ, 23. DÖNEM Mİ POLEMİĞİNE GİRERSEK!
"Sayın Akbak, sizin döneminizde Çankırı'ya gelen hizmetlerle, son dönemde gelen hizmetleri karşılaştırdığımızda nasıl bir değerlendirme yaparsınız?" şeklindeki sorumuza ise, deneyimli siyasetçi "Böylesi bir değerlendirmeyi sormanız dahi çok ayıp olur" derken sözlerini sürdürmeyi de ihmal etmedi. Akbak şunları söyledi:

YAPACAK İŞ KALMADIĞI İÇİN BİRŞEY YAPMAMIŞLARDIR
"Çankırı'ya Ankara'dan ulaşımı kolaylaştıracak duble yol startını biz verdik. Üniversiteyi biz getirdik. Yine doğalgaz bizim dönemimizde geldi. Güldürcek'ten Çankırı'ya suyun getirilmesinde bizim imzamız vardır. Yıldıztepe ile ilgili turizm alanı kararını biz ilan ettik. Köyleri kapı kapı biz dolaştık. Bugünkü arkadaşlarımız birşey yapmadı mı diyeceksiniz. Yapacak iş kalmadığı için birşey yapmamışlardır! Yiğidi öldür hakkını yeme. Çankırı seçmeni arandığı zaman biz bulunduk. Bizim dönemimizin Çankırı siyaseti ile bir sonraki Çankırı siyaseti arasındaki farkı sizler yaşayarak gördünüz. Bütün bunları da mevcut arkadaşları kötüleme manasıyla söylemek istemiyorum. Bizim dönemimizde hükümetin ayırdığı bütçe ile bugün Çankırı'ya ayrılan bütçe arasındaki rakamsal farklılıklar da hizmetin boyutunu farklılaştırabilir. Bizim dönemimizle bugünkü dönemin değerlendirmesini vatandaşa bırakmakta fayda var. Polis Hazırlık Okulunu açtık. Kızılırmak'ta iki baraj bizim dönemimizde yapıldı. Şehir geçişi ile ilgili kararı biz aldırdık. Kendi dönemimizle ilgili olarak hayata geçiremediğimiz tek proje bugünkü Makas Fabrikası içerisinde hizmete girecek olan yabancı ortaklı fabrikadır. Arkadaşlarımız sağolsunlar konuyu yakından takip ettiler ve işi mutlu sonla tamamladılar. Bugün inşaatı hızla devam eden Çankırı Adliye Sarayının yatırım kararını biz koydurduk. O günlerde DDY arazisinin koruma altına alınmış olması projeyi geciktirdi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler