Soner Yalçının evine polis baskını!

Soner Yalçın'ın evine polis baskını!

Hürriyet yazarı ve Oda TV internet sitesinin sahibi Soner Yalçın'ın evinde arama yapılıyor..

Odatv'nin Beyoğlu'ndaki merkezinde ve bazı yöneticilerinin evlerinde sabah saatlerinde polis ekiplerince başlatılan aramalar sürüyor.

Hürriyet yazarı ve Odatv internet sitesinin sahibi Soner Yalçın ve Oda TV Genel Yayın Müdürü Barış Pehlivan ile Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun evinde arama yapılıyor.

Polis, Odatv'de yayınlanan bazı belgeler üzerine Soner Yalçın'ın evine sabah baskını yaptı. Yalçın'ın evinde polisin araması sürüyor. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Ayhan Bozkurt ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun evinde de arama yapıldığı gelen bilgiler arasında.

GÖZALTI KARARI ÇIKTI
Bu arada, mahkeme, Yalçın, Terkoğlu, Bozkurt ve Pehlivan'ın gözaltına alınmasına karar verdi.

TERKOĞLU'NUN AVUKATI: SUÇLAMA ERGENEKON ÜYELİĞİ
Terkoğlu’nun avukatı Serkan Günel aramayla ilgili yaptığı açıklamada, "Salonda toplanmışlar, kitaplıklardan itibaren başladılar aramaya. Arama kararını gösterdiler. Evde Barış Terkoğlu ve eşi var. Ergenekon terör örgütü üyeliği ve bu kapsamda halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlaması var" diye konuştu.

Operasyonun, sitede yayınlanan "Ergenekon aramalarıyla ilgili" görüntüler nedeniyle yapıldığı öne sürülüyor. Sitenin son manşeti "Ergenekon'un seyrini değiştirecek arama görüntüleri"ydi.

Arama yapılan internet sitesi Odatv’ye ulaşım güçlükle sağlanıyor.

CHP'Lİ VEKİL YALÇIN'LA GÖRÜŞTÜ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, evinde arama yapılan gazeteci Soner Yalçın'ı ziyaret etti.

Soner Yalçın'ın Levent'teki evine gelen Çetin Soysal'a polisler önce izin vermedi. Bu sırada gazetecilere açıklama yapan Soysal, "Hep birlikte ne olacağını göreceğiz. Ama endişeliyiz. Kendisiyle konuştum, ama şu anda bir açıklama yapamam. Endişeyle bekliyoruz." dedi. Neden gözaltına alınacağına ilişkin soruya da Soysal, "Henüz bilmiyoruz. Kendisine de açıklanmamış." şeklinde cevap verdi. Daha sonra Soysal, izin verilmesi üzerine eve girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler